MHP de Erdoğan’a yüz çevirdi

MHP de Erdoğan’a yüz çevirdi

Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum MHP’li seçmenlerin de AKP’den vazgeçmesine neden oldu. Son seçim anketi gösterdi ki AKP ve MHP ayrılığın eşiğine geldi.

Son seçim anketi AKP’nin ittifak ortağı olan MHP’li seçmenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve iktidardan bıktığını ortaya koydu. Yöneylem araştırmanın gerçekleştirdiği seçim anketinde MHP’li vatandaşların çoğu ülke ekonomisinin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Yöneylem Araştırma şirketinin son seçim anketinin detayları açıklandı. Bu ankette Türkiye’nin iyi yönetilmediğini düşünen MHP’li vatandaşların çokluğu dikkatlerden kaçmadı.

MHP'Lİ VATANDAŞLAR DA AKP'DEN BIKTI

Araştırmaya göre parti ayırmaksızın Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranı yüzde 63,7 olarak gözükürken seçmenlerin parti tercihleri incelendiğinde MHP’ye oy verme eğiliminde olanların yüzde 54,3’ü Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünüyor. Buna nazaran AKP’ye oy verenlerin 74,3’ü ülke yönetiminden memnun. Oranlara bakıldığında AKP ve MHP seçmeninin iktidara bakış açısında ciddi fark olduğu gözlerden kaçmazken Cumhur İttifakı içerisinde bu oranların ciddi problem çıkaracağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Yöneylem’in bu son seçim anketine göre yaklaşık 1,5 yıl içinde Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünenler 27 puan arttığı da görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.