Öğrenciler Meral Akşener'e dert yandı

Öğrenciler Meral Akşener'e dert yandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Manisa’da son durağı Akhisar oldu. Akşener, burada da esnaf, vatadandaş ve öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Halil YATAR-YENİÇAĞ 

Akhisar'da bandoyala karşılanan Akşener hem esnafın hem de vatandaşın dertlerini dinledi. İktidarın 'esnaf gezileri tiyatro' söylemini eleştiren Akşener "esnafın ne kadar kötü durumda olduğunu bir kez daha yerinde görüyoruz" dedi. Bölgede yeterli yurt olmadığını söyleyen gençlerle dertleşen Akşener bu konuyu da gündeme getireceğini ifade etti. Başbakan Akşener sloganları eşliğinde Akşener ardından vatandaşa seslendi. Akşener Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu makamında ziyaret etti.

Esnaf ziyareti de gerçekleştiren Akşener’e bir esnaf “Alım gücü çok düşük. Akşam sattığım ürünü sabah yerine koyduğumda zarar ediyorum. Karabiberi akşam 100 liraya satıyordum bu sabah 150 lira oldu. Kahve deseniz aynı şekilde 90 liradan 150 liraya fiyatı yükselmiş durumda. Eşim sabah 5.30’da kalkıp 6 da servise biniyor 7’de iş başı yapıyor. Bu ay aldığı para 2680 lira. Bu şartlar altında çalışan eşim bir asgari ücret dahi alamadı. Vergi dilimine girdiği için maaşından kesinti oldu. Asgari ücretle çalışandan vergi alınmasın. Evimiz kira çocuğa bakamayız diye çocuk yapmaya korkuyoruz” dedi.

Pide dükkanına giren Akşener’e pideci, “Esnafın durumu hiç iyi değil. Giderlerimizi tedarik edemiyoruz. Masraflar çok arttı. Un fiyatları yükseldi ama vatandaşların alım gücü düştü. Ekonomik şartlar bizi böyle zorlamaya devam ederse yakın zamanda kepenkleri kapatacağız. İktidarın politikalarına birinin dur demesi gerekiyor” diye konuştu. 
Akşener’e dertlerini anlatan öğrenciler, “Biz öğrenciler olarak geçinemiyoruz. Elimize geçen para ile bir şekile kendimizi döndürmeye çalışıyoruz. Bana sadece babamdan destek geliyor. Bazı kişiler öğrenciler için siz nankörsünüz diyor. Bizler nankör değiliz. Sizin gibi bir lider başa gelirse ben herşeyin düzeleceğine inanıyorum. 

Ankara’dan okumak için geldiğini ifade eden bir öğrenci ise burada okumaya çalışıyoruz ama kalacak bir yurt bile yok. Ben akrabamda kalmak zorundayım.” dedi.

Diğer öğrenci ise ben 9 yaşından beri çalışıyorum ama masraflara yine de yetişemiyorum. Akhisar’da ev kiraları bin 200 liradan başlıyor. Öğrencilerin bu paraları karşılayacak durumu yok. Kalacak yer bulabilmek için birçok yere başvurdum ama geri dönüş alamadım. Kalacak yer bulamadığı için üniversiteyi bırakan arkadaşlarımız oldu” diye konuştular.

Yufkacı esnaf ise Akşener’e “İşlerimiz durdu. Üç ay önce bir çuval unun fiyatı 190 liraydı şuanda 500 lira. 12 lira olan yufkayı 15 lira yaptık kurtarmadı. 18 lira yaptık işlerimiz düştü. Vatandaşın alım gücü olmadığı için bizlerde ürünlerimizi satamıyoruz. Burada tek başıma işleri yetiştiremediğim için çocuklarım bana yardım ediyor. Son 2 senedir ucu ucuna yetiniyoruz.  Zamlardan dolayı fiyatları unutmamak için liste yapıyoruz” diye dert yandı.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.