ORC Araştırma'nın anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a fark attı

ORC Araştırma'nın anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a fark attı

ORC Araştırma son anket sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına göre; Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na karşı farkı açarken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olması durumunda Erdoğan'ı ilk turda geride bıraktığı görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Milletvekili Seçimlerine bir yıldan az süre kaldığı şu günlerde hemen herkesin merak ettiği konuların başında Cumhur İttifakı'nn adayı olarak açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği geliyor. Kulislerde en çok öne çıkan üç isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Bu üç isimden Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde ne kadar oy alacağı ORC Araştırma'nın 51 ilde 15 bin 750 kişi ile gerçekleştirdiği son seçim anketinde katılımcılara soruldu. 

Ankette, 'Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında aday olursa oy verir misiniz?' sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 50,3'ü 'Oy veririm' derken, yüzde 37,4'ü 'Oy vermem' yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise, yüzde 12,3 olarak belirlendi. 

371405-900x506.jpg371406-900x506.jpg371407-900x506.jpg

MİLLET İTTİFAKI FARKI AÇTI 

'Sizce seçimi hangi ittifak kazanır?' sorusuna katılımcıların yüzde 36,6'sı 'Cumhur İttifakı' derken, yüzde 54,7'si 'Millet İttifakı' dedi. 'Fikrim Yok' diyenlerin oranı ise, yüzde 8,7'de kaldı. 

SEÇMEN PARLEMENTER SİSTEMDEN YANA 

'Sizce parlamenter sisteme geçilmeli mi?' sorusunun yöneltildiği ankette, katılımcıların yüzde 51,9'u 'Geçilmeli', yüzde 32,4'ü 'Geçilmemeli' yanıtını verdi. 'Fikrim yok' diyenler ise, yüzde 15,7 olarak belirlendi. 

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.