Peker'in iddiaları sonrası DEVA Partisi harekete geçti

Peker'in iddiaları sonrası DEVA Partisi harekete geçti

Sedat Peker'in bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki danışmanlarına ve AKP'li vekile kadar uzanan rüşvet iddiaları sonrası DEVA Partisi harekete geçti. DEVA Partili Yeneroğlu, iddialarda adı geçenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker"Deli Çavuş" adlı Twitter hesabından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki danışmanlara uzanan rüşvet ağına ilişkin iddialarda bulundu. Rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili yazışmalar paylaşan Peker'in paylaşımlarında eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı'nın olduğu görüldü.

Öte yandan Peker, boşanma davası ile gündeme gelen AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için "12 milyon TL rüşvet istediğini" iddia etti.

Kamuoyunda yankılanan iddialar sonrası DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Sedat Peker'in iddialarında adı geçenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Suç duyurusunda bulunulacak

Sedat Peker'in son iddialarıyla ilgili Twitter paylaşımı yapan Yeneroğlu, partisinin aldığı kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker'in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır.

'Ülkede iki tür suç örgütü var'

Anlaşılan o ki ülkede iki tür suç örgütü var. Birincisi iktidar ve çevresiyle menfaatleri çakıştığı için yolu ayrılanlar. Diğeri de iktidar imkanlarıyla ülkeyi talan edip milleti soymaya devam edenler. Elbette bir gün bunların hesabı sorulacaktır.

'Milletvekilliğinden istifa etmeli'

Adı yolsuzluğa karışan bürokratlar derhal görevden alınmalı ve haklarında soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca iddiaların odağındaki kişi de ya derhal kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmalı veya milletvekilliğinden istifa etmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.