Ruslardan ne kadar para geldiğini açıkladı. Bakan Nebati'nin peşini bırakmıyor

Ruslardan ne kadar para geldiğini açıkladı. Bakan Nebati'nin peşini bırakmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez, sosyal medya üzerinden Akkuyu Nükleer Santrali konusuna değinerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye sorular sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla iktidara yüklenmeye devam ediyor. 

Çömez, o paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi.

Çömez Bakan Nebati'ye "Ruslar Akkuyu Nükleer Santrali’ni yapan Türk firmasına el koyduktan hemen sonra, 27 Temmuz’da Ziraat Bankası’na 2 milyar dolar yatırdı mı? 28 Temmuz’da bu para Merkez Bankası’na geçti mi?" diye sordu. 

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santralinde inşaat durdu. Rus devlet şirketi ROSATOM’un, ana yüklenici/yapımcı olan Rus Titan 2 ve Türk şirketi İÇTAŞ Joint Venture ile olan ortaklık sözleşmesi feshedildi. 

Bazı Türk siyasilere göre Rus şirketin bu adımı, Türk firmalarının projeden tahliyesi anlamına geliyor. 

Çoğunluk hisseleri ROSATOM'a (Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu) ait olan Akkuyu Nükleer AŞ, geçtiğimiz günlerde Türk firması IC İçtaş İnşaat AŞ ile sözleşmesini feshetti. 

Bazı edinilen bilgilere göre, Rus şirketin bu adımı, Türk firmalarının projeden tahliyesi anlamına geliyor. 

60820221509132357294-1.png

Daha önce Turhan Çömez, sözleşme devrinin iktidarın bilgisi dahilinde yapıldığını ve bunun karşılığında Rusya’dan 5.2 milyar dolar transfer edildiğini iddia etti.

Çömez, "Akkuyu Nükleer Santrali’ni inşa eden firmanın %50'si Türklere aitti. Hukuksuz bir kararla Ruslar’a devredildi. Likidite krizindeki Türk ekonomisine 5.2 milyar $ transfer eden Ruslar böylece sıcak denizlere indiler. “Yerli ve milli” AKP’nin hazin ve ibretlik sonu…" ifadelerini kullanmıştı.

Çömez'in paylaşımı şöyle:

Nebati’ye sorum şu,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.