Senin çocuğun işsiz, kabiliyetsiz danışmanlar 5 maaş alıyor

Senin çocuğun işsiz, kabiliyetsiz danışmanlar 5 maaş alıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa-Şehzadeler ilçesinde toplanan kalabalığa konuştu. Akşener'i büyük bir kalabalık, coşkuyla karşıladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf ziyareti için gittiği Manisa Şehzadeler miting alanına dönüştü. Akşener yoğun ilgi üzerine Şehzadeler’de konuşma gerçekleştirdi. 
Konuşma sırasında iktidarı uyaran Akşener, “Roketsan ve ASELSAN’ın Katarlılar’a verileceği söylentilerini duyuyoruz. Adı geçen kurumlar Türkiye’nin kritik kurumlarıdır. Eğer el uzatan olursa iktidar olduğumuzda el uzatanların ellerini çektireceğiz. Devletimizin en itibarlı kurumları 5 maaş 11 maaş alabilmek için peşkeş çekilemez” dedi.

İktidarın esnaf gezilerinden rahatsız olduğunu ifadde eden Akşener, “Ben gezilerime başladığım dönemde pandemi yoktu. Sonra pandemi başladı onuda beraber yaşadık. Pandeminin kararları tam hafifledi derken dış güçler araya girdi dolar uçtu. Esnaf gezilerinde torunlarına bir çikolata dahi alamayan emekliler ile tanıştım. Çocuklarına mama dahi alamayan işsiz gençlerimizle karşılaştım. Bu ülkede tencere kaynatmakta zorlanan kadınlar var. KPSS’den 82- 92 puan alıp mülakatta elenen ve atanamayan vatandaşlarımız var. 
Kısacası esnaf gezilerimde Türkiye’nin üreten insanları ile karşılaşıyorum” diye konuştu.
 
Esnafın çektiği sıkıntılara dikkat çeken İYİ Parti lideri, “İktidar Türkiye’nin dört bir yanına işsizliği 4 yıl ertelemek için üniversite açmış. Plansız ve programsız açılan bu üniversitelerden mezun olan gençlerimiz işsiz kalıyorlar. Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerimiz işsiz. İş bulabilen öğretmenlerimiz tezgahtarlık yapıyor. Esnaf gezilerimde siftahsız kapanan dükkanlar gördüm. Esnaf satmalı ki sanayici, çiftçi yerine yenisini üretebilsin. 2017 yılında tek adam rejimine girerken çözüm ellerimdeki prangalar deniliyordu. Prangalar senin eline geçti vatandaşın çocukları işsizken Erdoğan’ın danışmanların 5 maaş alıyor. Haram zıkkım olsun utanmadan gezebilenlere. İtibardan tasarruf olmaz diyorlar hadi oradan millet açken neyin itibarı? Milyon dolarlık uçaklar ile gezmek itibar kazandırmaz. 15 Temmuz’un destekçisi dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşma yaptınız. Türkiye’nin itibarı uluslararası alanda iki paralık oldu” dedi.

İktidara Katar politikaları konusunda uyarıda bulunan Akşener, “Roketsan ve ASELSAN’ın Katarlılar’a verileceği söylentilerini duyuyoruz. Adı geçen kurumlar Türkiye’nin kritik kurumlarıdır. Eğer el uzatan olursa iktidar olduğumuzda el uzatanların ellerini çektireceğiz. Devletimizin en itibarlı kurumları 5 maaş 11 maaş alabilmek için peşkeş çekilemez” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.