''Yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu getirmeyin, üzerimize düşeni yaparız''

''Yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu getirmeyin, üzerimize düşeni yaparız''

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı adaylığı için muhalefete çağrıda bulundu: Yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu getirmezseniz biz bu iktidardan kurtulmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin ilçe bürosunu açmak üzere geldiği Çiğli’de halka seslendi.

Konuşmasında “Büyük bir şansla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz” ifadesini kullanan Erkan Baş, tüm baskılara, şiddete, yok sayılmaya karşı sosyalistlerin elli yıl sonra yeniden siyaset alanında kendilerine bir yer bulduklarını vurguladı.

Türkiye işçi sınıfının, kadınların, gençlerin sesinin eskiden olduğu gibi gür biçimde çıkmaya başladığını söyleyen Baş “Yer altından geliyoruz. Hiç kimsenin önemsemediği mahallelerde, sokaklarda, yer altı atölyelerinde yeni bir siyasi akım Türkiye’nin geleceğine yön vermek üzere filizleniyor. Buna sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

'ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ'

Türkiye İşçi Partisi’nin üzerine düşen her sorumluluğu almaya hazır olduğunun altını çizen Erkan Baş, “Ne demek bu? Gerekiyorsa cumhurbaşkanı adayı çıkarmamak demek. Buna nasıl karar vereceğiz? Çok açık söylüyoruz, diyoruz ki Erdoğan’ın taklidi olabilecek birisini muhalefetin adayı diye karşımıza çıkartmazsanız, yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu getirmezseniz; biz bu iktidardan kurtulmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hiç kimsenin kendisini, grubunu, partisini, şunu bunu düşünmeye hakkı yok. Herkes memleketi düşünecek. Böyle bir adım atılırsa biz üzerimize düşeni yapacağız. Ama tıpış tıpış diyorsanız; o zaman ben halka giderim, halk karar versin derim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı gün aynı zamanda yeni bir parlamento oluşacağını da hatırlatan Erkan Baş,  cumhurbaşkanının isminden çok parlamentonun nasıl oluşacağının önemli olacağını vurguladı.

Baş şunları söyledi: “O parlamentoda işçiler olmalı, o parlamentoda köylüler olmalı, o parlamentoda üreten, yaratan kadınlar, gençler olmalı, o parlamentoda bu memlekette bizim siyaseti belirleyecek gerçek kuvvet budur dediğimiz insanlar olmalı.  O zaman gittiğimiz her yerde diyeceğiz ki gel siyasete katıl ve parlamentoda sosyalistlerin sesini güçlendirmeye yardım et, katkı sağla.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.