Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmıyor

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmıyor

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı ile yaptığı görüşmelerin ardından ittifaka katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün yaptığı açıklamayla partisinin Cumhur İttifakı'na katılmayacağını duyurdu

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı ile yaptığı görüşmelerin ardından ittifaka katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün yaptığı açıklamayla partisinin Cumhur İttifakı'na katılmayacağını duyurdu. Ayrıca Erbakan, kendisinin Yeniden Refah Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu da açıkladı.

1536457.jpg

Millet İttifakı'nın yaşanan krizi aşması ve Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu duyurmasının ardından Cumhur İttifakı'ndan peş peşe genişleme hamleleri gelmişti. HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmesi ise toplumda geniş yankı bulmuştu. HÜDA PAR'ın terör örgütü Hizbullah hakkındaki görüşleri toplumun geniş kesimlerinin tepkisine neden olurken Yeniden Refah Partisi'nden ise 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine ilişkin kanunu kaldırmak istediklerine dair açıklaması AK Parti içinde de tartışma başlatmıştı. Bu açıklamaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "6284'ün tartışmaya açılması mümkün değildir" yanıtı gelirken AK Parti Genel Başkanvekili Özel Zengin de "Kırmızı çizgimdir

Yeniden Refah Partimiz, 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi belirleyici bir güç olarak giriyor. 'Film bitmedi, daha yeni başlıyor' demiştik. İşte Yeniden Refah Partisi'nin geldiği nokta bizleri haklı çıkarmaktadır. Milli Görüş davası kıyamete kadar baki kalacaktır. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir.

İlk 100 günde bütün bakanlıklarda yapacağımız icraatlarımız hazır. Makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır.

Bu milletin yüzünü yeniden Milli Görüşle güldüreceğiz. Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine ittifaka dahil olmadan girme kararı aldık.

" cevabını vermişti.

'HİÇBİR İTTİFAKA KATILMAYACAĞIZ'

Bütün bunlarla birlikte söz konusu partilerin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı ise merak konusuydu. Bugün açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 14 Mayıs'taki seçimlere hiçbir ittifaka katılmadan gireceğini duyurdu. Ayrıca Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının da kendisinin olduğunu açıkladı.

İşte Erbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Milli Görüş davasının erleri olarak, 69'da Erbakan Hocamızın taşıdığı ruhla aynı heyecanla Yeniden Refah Partimiz yoluna devam etmektedir. Bu yürüyüşte Yeniden Refah Partimiz büyük mesafe almıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.