AKP'li vekilden dikkat çeken HDP açıklaması

AKP'li vekilden dikkat çeken HDP açıklaması

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, “HDP kapatılsın” tartışmasıyla ilgili konuştu. Can, HDP’ye yönelik bir kapatma davası açılması halinde kapatma davasının “kabul” ile sonuçlanabileceğini söyledi.

TV5’te Muhammed Vefa ile Bünyamin Güler’in hazırlayıp sunduğu Ankara Bürosu’na konuk olan Can, HDP milletvekillerinin kahraman ordumuza ve askerlerimize yönelik sert sözler kullandığını dile getirerek, “Bölücülük unsurlarını ortaya çıkaran açıklamalar yapıyorlar. Terörle aralarına çizgi ve mesafe koymuyorlar. TBMM’de terörün propagandasını yapıyorlar. Bir milletvekili olarak, genel kurulda oturduğumda yapılan konuşmalara şaşırıyorum. Yapılan konuşmaları hazmediyoruz, zorumuza gidiyoruz. Netice itibariyle şuan HDP, PKK’nın TBMM’deki siyasi uzantısı gibi çalışıyor. Uyarılara rağmen bu yolda devam ediyorlar. Milletin partisi olma, açılma dertleri yok” ifadelerini kullandı.  

DELİLLER TOPLANDIĞINDA HDP KAPATILABİLİR

Can, siyasi partilerin kapatılması noktasında AK Parti olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Neticeyle bir görüşü yasa ile engellemek mümkün değil. Ama o siyasi parti meşru hukuk devleti içinde ifadelerini kullanması gerekiyor. Bir hukukçu olarak şunu söyleyebilirim; Anayasa Mahkemesi’nde bir kapatma davası açıldığında, bunların yapmış oldukları eylemler Anayasa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı halel getirmesinden bahisle, bütün bu delilleri topladığımızda, PKK cenaze ziyaretlerini bir araya getirdiğimizde, kapatma davasının kabul ile sonuçlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.