İran’ın Ankara Büyükelçisi Farazmand: Erbakan yol gösterici oldu

İran’ın Ankara Büyükelçisi Farazmand: Erbakan yol gösterici oldu

İran’ın Ankara Büyükelçisi Farazmand, Saadet Partisi'nin düzenlediği Necmettin Erbakan'ı anma programına katılarak Erbakan yol gösterici oldu dedi.

Saadet Partisi’nin “ Erbakan Haftası”nda düzenlediği Milli Görüş Hareketi’nin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma programı yoğun bir ilgiye sahne oldu. Programa katılan İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Erbakan yol gösterici oldu dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, konuşmasında Erbakan’ın yol gösterici olduğunun altını çizerek, “Dünyada meşhur birçok siyasetçi gelip geçmiştir, ancak Erbakan gibi kendi başına bir yol ve ekole dönüşen liderlerin sayısı azdır. Erbakan’ın adını yaşatmak, ilahi şiar ve sembollerini yaşatmaktır. Erbakan, ‘Bizim davamız İslam’dır, gayemiz Allah’ın rızasına kazanmaktır, yolumuz ikna metodudur’ diyor. Onun bir yol olarak vurgu yaptığı şey, ikna metodudur” dedi.

Farazmand, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine de büyük katkılar sunduğunu aktararak, Son yurtdışı ziyaretini ülkemize yaptı. O şu an aramızda olmasa da iki ülke ilişkileri tarihinde, sürekli parlayan bir isim, aydınlık bir yol olarak kalmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.