Umutlu bekleyiş!

Umutlu bekleyiş!

Türkiye’yi yasa boğan depremin yaşandığı bölgede gelişmeleri yakından takip eden muhabirimiz Furkan Erten, zaman zaman enkaz altından gelen sevindirici haberlere de şahitlik ediyor.

Depremden oldukça fazla etkilenen Bayraklı’daki Rıza Bey Apartmanı’ndan geçen gece iki sevindirici haber geldi. Helim Sarı 26 saat, 70 yaşındaki Ahmet Çitim de 33 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarma ekipleri tarafından çıkartıldı.

İzmir’de Cuma günü saat 14:51’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin etkileri sürüyor. 900’e yakın artçı depremin yaşandığı bölgede arama kurtarma devam ediyor. 8 binada devam eden arama kurtarma çalışmalarında 2 bin 76 personel görev yapıyor. 58 kişinin hayatını kaybettiği depremde 248 vatandaşın da yaralı olarak hastanede tedavisine devam ediliyor.

33 SAAT SONRA GELEN SEVİNDİRİCİ HABER

Bayraklı ilçesinde bulunan Rıza Bey Apartmanı depremden oldukça fazla şekilde etkilendi. Depremin ilk anından beri birçok kişinin yaralı olarak kurtarıldığı apartman enkazından geçen gece iki kişi yaralı olarak çıkarıldı. 26 saat boyunca enkaz altında hayata tutunan Helim Sarı, ekipler tarafından kurtarıldı. 56 yaşındaki Sarı tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Gecenin geç saatlerinde Rıza Bey Apartmanı’ndan bir sevindirici haber daha geldi. 70 yaşındaki Ahmet Çitim, depremden tam 33 saat sonra Bursa UMKE ekipleri tarafından enkazdan kurtarıldı.

“ERBEK APARTMANI’NDA ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ”

Hasarın en yoğun olduğu Bayraklı’da bulunan Yılmaz Erbek Apartmanı’da gece saatlerinde çalışmalar durduruldu. Alt katındaki markette kolonların kesilmesinden dolayı oldukça hasar alan binayı vinçlerle ayakta tutan ekipler, binanın oldukça güvensiz olduğundan dolayı çalışmalara ara verdi. Bayraklı’da 6 bina yıkık durumdayken 7 binanın acil yıkılması gerekiyor. 9 binanın ağır hasarlı olduğu bölgede 3 binanın orta hasarlı, 260 binanın da az hasarlı olarak tespit edildiği açıklandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.