''Ateşkes olmasaydı İsrail, Türkiye ve Pakistan'la savaşacaktı''

''Ateşkes olmasaydı İsrail, Türkiye ve Pakistan'la savaşacaktı''

Prof. Dr. Abdullah Fahad Al-Nafisi: Netanyahu, Türkiye ve Pakistan’ın savaşa gireceğini öğrendiği için ateşkesi kabul etti.

Türkiye ve Pakistan’ın, Filistin’e hava kuvvetleri ile destek vermek amacıyla Ürdün ve Irak'ı hava üslerini kullanmaya çağırdığı, Biden’in bunu işgalci İsraillilere söylemesi üzerine Netanyahu’nun ateşkesi kabul ettiği iddia edildi.

İngiliz Cambridge Üniversitesi siyaset bilimi profesörü Dr. Abdullah Fahad Al-Nafisi, Türkiye ve Pakistan’ın “Filistin’deki direnişe destek verme” girişimi nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkesi aceleyle kabul ettiğini iler sürdü.

Dr. Abdullah Fahad Al-Nafisi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yaptığı paylaşımda, “Netanyahu'nun ateşkesi aceleyle kabul etmesiyle ilgili yeni haberler sızmaya başladı” dedi.

Al-Nafisi, “Türkiye ve Pakistan, Ürdün ve Irak'ı Filistin direnişine desteklemek amacıyla savaşa hava kuvvetleri ile katılmak için hava üslerini kullanmaya çağırdı. ( ABD Başkanı) Biden bunu İsraillilere söyledi ve acilen saldırılarını durdurmayı kabul ettiler” ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail'in, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere sert müdahalede bulunması üzerine bölgede gerginlik tırmanmıştı.

Filistinli silahlı gruplar, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı. Ardından 10 Mayıs günü İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Karşılıklı saldırılar en az 253 kişinin şehit olmasına yol açmıştı.

Ardından 21 Mayıs günü Mısır’ın arabuluculuğunda İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkese varıldığı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.