Eczacıdan aşı suikasti!.. Tam 570 kişi

Eczacıdan aşı suikasti!.. Tam 570 kişi

Yetkililer, 57 COVID-19 aşısı şişesini buzdolabından kasıtlı olarak çıkaran eczacı çalışanını tutuklandı

Yetkililer, 57 COVID-19 aşısı şişesini buzdolabından kasıtlı olarak çıkaran eczacı çalışanını tutuklandı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir eczacı koronavirüs aşı dozlarını sabote etmek suçundan tutuklandı. Aşıların uygunsuz ortamda muhafaza edildiği anlaşıldı ve yüzlerce kişinin tekrar aşı yaptırması gerekecek.
ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir eczacı koronavirüs aşı dozlarını sabote etmek suçundan tutuklandı.

Bir basın açıklamasında, Grafton Polisi eczacının "aşıları soğuk depodan kasıtlı olarak çıkardığını ve bir gecede dışarıda bırakarak 570 doz aşıyı 'işe yaramaz' hale getirdiğini söyledi. Eski çalışanın, araştırmacılara "şımarık aşıların işe yaramayacağını bildiğini ve aşı yaptıranların aslında olmadıkları halde virüse karşı aşılanmış olduklarını düşüneceklerini" söylediği söyleniyor.

Polis, eski eczacının nedenini araştırıyor ve henüz ona karşı suçlamada bulunmadı. Şu anda, birinci dereceden pervasızca güvenliği tehlikeye atma, reçeteli bir ilacı bozma ve mülke ceza zarar verme gibi suçlardan tutuklu bulunuyor.

ABD’de polis perşembe günü Wisconsin eyaletinde bir hastane eczacısının, 500 dozdan fazla koronavirüs aşısını buzdolabından kasıtlı olarak kaldırarak sabote ettiği şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Yetkililer, Wisconsin eyaletinin Grafton kasabasında bulunan Aurora Tıp Merkezi'nin bir çalışanı olan eczacının haftanın başlarında 500 doz aşının soğuk hava deposunda bulunmadığı tespit etti ardından soruşturma başlatıldı. Kayıp olan aşıların akıbeti ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Çarşamba günü hastane yetkilileri eczacının aşıları sabote ettiğine dair herhangi bir veri bulunmadığını, aşıların sadece soğutucudan çıkarıldığını tespit ettiklerini söylemişti.

Aşıların uygunsuz koşullarda bekletildiğini anlaşılmasının ardından, tıp merkezinde daha önce aşılanmış olanlar bilgilendirildi ve yeniden aşılanmaları gerekecek.

Olay, şimdiye kadar iki doz aşının ilk aşısını yaptırmış olması gereken 570 kişi için aşılamanın erteleneceği anlamına geliyor.

Perşembe günü çevrimiçi bir basın brifingine konuşan yetkililer, eczacının aşıları buzdolabından çıkarmak dışında herhangi bir şekilde tahrip ettiğine veya başka herhangi bir dozun bozulduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını söyledi.

Hastane yetkilileri, 26 Aralık'ta yanlış yerleştirilmiş şişeler keşfedildikten sonra ilk başta sorgulandığında, bunun kasıtsız bir hata olduğunu söyledi ancak konuyla ilgili daha fazla inceleme yapılmasının ardından perşembe  günü aşının buzdolabından kasıtlı olarak çıkarıldığını kabul etti.

Polis, eczacının ertesi gün tutuklandığını ve kamu güvenliğini tehlikeye atmak, reçeteli bir ilacı karıştırmak ve mala zarar vermek suçlarından yargılanacağını söyledi.

Kaynak: habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.