El Kaide Yemen'de Ansarullah'la savaştığıni itiraf etti

El Kaide Yemen'de Ansarullah'la savaştığıni itiraf etti

El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki lideri Halid Batarfi, El Kaide'nin medyasına verdiği röportajda, teröristlerin Yemen'deki Ansarullah hareketi güçleriyle 11 cephede savaştığını itiraf etti.

Batarfi, Houthi savaşçılarıyla savaşmadaki rollerinin açık olduğunu ve kimsenin bunu inkar etmenin mümkün olmadığını söyledi. Bu durum, 2016'daki Taiz savaşı da dahil olmak üzere daha önce medya tarafından bildirilen Suudi liderliğindeki güçlerle El Kaide teröristleri arasındaki işbirliği hakkında yeni spekülasyonlara yol açıyor.

Uzmanlar, ABD'nin Suudilerin Yemen'e yönelik savaşını desteklediği gibi, Suudi liderliğindeki savaşın başından beri Yemen'deki terörist grupları kullandığını ve desteklediğini söylüyor. Yemen ordusunun bunu El Kaide silah depolarında USAID logoları taşıyan silah depolarına el sürerek kanıtladığını söylüyorlar.

Bu yılın başlarında Yemen İçişleri Bakanlığı, El Kaide teröristlerinin Yemen ordusunun bir kurtuluş taarruzu için bastırdığı Yemen'in Ma'rib vilayetinde Suudi destekli güçlerle birlikte savaştığını ve Riyad'ın bunu reddettiğini de açıkladı.

El Kaide liderinin açıklaması, Suudi arabistan öncülüğündeki savaşın ABD'nin yardımıyla Yemen'deki terörist grupların desteklenmesine nasıl yardımcı olduğuna yeni bir ışık tutuyor. Ancak Yemenliler, ordularının sonunda ülkelerinin tüm topraklarını terörist gruplardan ve işgalcilerden kurtaracağına inanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.