Filistin vatandaşları aşı olabilecek mi?

Filistin vatandaşları aşı olabilecek mi?

İşgalci İsrail rejimi başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail rejimi Sağlık Bakanı Yuli Edelstein’ın Covid-19 aşısı olmasının ardından Yahudi yerleşimcilerin aşılanmasına da başlanıyor.

İsrail işgali altındaki topraklarda yaşayan Yahudiler için kapsamlı bir aşı çalışması başlatılırken söz konusu çalışmanın Filistin vatandaşlarını dışarıda bıraktığı ifade ediliyor. Uluslararası kaynakların aktardığına göre İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Kudüs’teki aşılama çalışmalarının kapsamında Filistin vatandaşları yer almayacak. Bu bağlamda açıklamada bulunan İsrail rejimi Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Filistin vatandaşlarının aşı olmasının kendi sorumlulukları kapsamında olmadığını söyledi.

FİLİSTİNLİLER İÇİN TIBBİ MALZEME YETERSİZLİĞİ DE SÖZ KONUSU

İsrail işgali altındaki topraklarda yaşayan Filistin vatandaşları aşı olmak için Mahmud Abbas yönetiminin aşıyı temin etmesini bekleyecek. Abbas başkanlığındaki Filistin yönetiminin içerisinde bulunduğu maddi imkânsızlıklar nedeniyle aşıyı en azından kısa vadede temin edemeyeceği tahmin ediliyor. Bu bağlamda Dünya Sağlık Örgütü ile temas kurulup problemin çözülmesi amaçlansa da tıbbi malzeme yetersizliği de Filistinliler için endişe oluşturuyor. Zira Filistin vatandaşlarının kullanımı için Covid-19 aşısı temin edilse dahi söz konusu aşının depolanabileceği soğutma ünitelerinin yetersiz sayıda olduğu kaydediliyor.  İsrail işgali altında yaşayan Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistin vatandaşlarının yanı sıra Gazze’deki Filistinliler için de büyük bir belirsizlik söz konusu. İsrail rejiminin ablukası altında bulunan ve insani drama sahne olan Gazze’de yaşayanların da Covid-19 aşısına erişip erişemeyeceği bilinmiyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.