İsrail’den mahkeme şantajı

İsrail’den mahkeme şantajı

Filistin Esirler Araştırmaları Merkezi Direktörü Riyad El-Aşkar yaptığı açıklamada, İsrail işgal mahkemelerinin 2020 yılında Filistinli çocuklara 102 bin dolar para cezası verdiğini söyledi.

İsrail, yüksek para cezaları ödemeye zorlayarak çocukların ailelerine karşı “şantaj” sistemi uyguluyor.

Tutuklanan Filistinli çocukların çoğunun Ofer askeri mahkemesine çıkarılarak yüksek para cezaları ödemelerine karar verildiğini belirten El-Aşkar, ailelerin yaşadığı mali yükleri de açıklamalarına ekledi. El-Aşkar, İsrail mahkemelerinin Filistinli çocuklara taş atma veya bir İsrail’in işgal ettiği yerleşim yeri veya askeri kontrol noktası yakınında tespit edilme de dâhil olmak üzere tüm iddia edilen eylemler için para cezası verdiğini söyledi.

MAHKEME YOLUYLA FİLİSTİNLİ AİLELERE ŞANTAJ!

Bölgesel ve uluslararası hak gruplarını, İsrail’in Filistinli çocukları tutuklamasına son vermeye ve ailelerini çocuklarının serbest bırakılması için yüksek para cezaları ödemeye zorlayarak ailelerine “şantaj” sistemini durdurmaya çağırdı. İsrail, temel adil haklar ve güvencelerden yoksun askeri mahkemelerde çocukları otomatik olarak yargılayan dünyadaki tek rejimdir.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.