İsrail’e büyük darbe

İsrail’e büyük darbe

Videoda, Gazze Şehri'nin El-Tuffah ve El-Daraj mahallelerinin doğusunda El Kassam mücahitlerinin düşman araçları ve askerleriyle çatıştığı sahneler gösteriliyordu.

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 6 Ocak 2024 Cumartesi akşamı işgal araçlarını hedef alan yeni görüntüler yayınlarken, İsrail işgal ordusu da saflarına yeni katılan bir subayın öldürüldüğünü, 1'inin de ağır yaralandığını duyurdu. diğeri ise Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında ÖLDÜRÜLDÜ.

Videoda, Gazze Şehri'nin El-Tuffah ve El-Daraj mahallelerinin doğusunda El Kassam mücahitlerinin düşman araçları ve askerleriyle çatıştığı sahneler gösteriliyordu.

Bu arada işgal ordusu kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Tel Aviv'den 31 yaşındaki Yarbay Roy Yoshai Yosef Mordechai, seçkin Nahal Tugayı eğitim üssünün komutanı olarak kuzey Gazze'deki çatışmalarda öldürüldü."

'EN ÖZEL' BİRLİĞİN KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’de işgalci İsrail’e karşı destansı bir mücadele veren Kassam Tugayları’nın Aksa Tufanı Operasyonu’nda işgalcilerin kritik bir komutanını öldürerek Siyonistlere ağır darbe vurduğu belirlendi.

İsrail’in ‘Hayalet Birliği’ olarak tanımlanan ve Unit 888 “Refaim” isimli en özel birliğin komutanı Albay Roi Levy’nin 7 Ekim günü etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Albay Roi LevyAlbay Roi Levy

İSRAİL’İN SÖZDE ‘EN ÖZEL BİRLİĞİ’

2019 yılında 99. Piyade Tümeni bünyesinde birleşik bir özel harekat görev gücü olarak kurulan ve “Hayalet Birliği” adlandırılan Birim 888 “Refaim”, İsrail'in 'çok yönlü operasyonlar' için kullanılan askeri bir taburu.

Tüm gizli operasyon alanlarında görevlendirilmesi amaçlanan askeri birlik, hedefleri tespit etmek ve yok etmek üzerine kuruldu. Ağır eğitimlerden geçtiği iddia edilen askerlerin, en üst düzey robotik askeri teknolojilere sahip olduğu öne sürülüyor.

Lübnan, Suriye, Mısır ve Ürdün’e sızma amacı taşıyan birliğin, Gazze ve Batı Şeria’daki Filistinli mücahitlerin baskınlarına engel olmak ve yeraltındaki tünellerini tespit etmek için de oluşturulduğu belirtiliyor.

Sözde 'Hayalet Birliği'nin logosu

Sözde 'Hayalet Birliği'nin logosu

Haber7 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.