Kovid-19'un 17 farklı mutasyonu var!

Kovid-19'un 17 farklı mutasyonu var!

Alman Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre İngiltere'de ortaya çıkan B-117 mutasyonunun tek olmadığı ortaya çıktı. Bilim adamları Kovid-19'un dolaşımda olan 17 farklı mutasyonu olduğunu söyledi.

Yeni Tip Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte 10 Ocak'a kadar kapanma kararı alan Almanya'da can kayıplarının önüne geçilemiyor. Son 24 saatte 962 kişinin öldüğü Almanya'da bilim adamları Kovid-19'un dolaşımda 17 farklı mutasyonun olabileceğini söyledi.

 

DOLAŞIMDA OLAN SADECE B-117 DEĞİL!

Alman Wirtschaftswoche gazetesinden Jürgen Salz'ın, Alman Prof. Martin Krönke ile yaptığı röportajda Almanya'da dolaşımda olan 17 farklı Kovid-19 mutasyonunun olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de ortaya çıkan B-117 mutasyonu hakkında tam olarak güvenilir veri olmadığını söyleyen Krönke, aslında dolaşımda olan tek bir mutasyonun olmadığını söyledi. 17 farklı mutasyonun dolaştığını söyleyen Krönke, virüslerin mutasyona uğraması tamamen normal dedi. Krönke, "Mutasyonlar, SARS-CoV-2'nin diğer özelliklerini de etkileyebilir. Henüz mutasyonların virüsü nasıl etkilediğini bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

MUTASYON ALMANYA'DAKİ VAKA ARTIŞINI AÇIKLIYOR

B-117 mutasyonunun Almanya'ya ulaşıp ulaşmadığı konusunda görüşlerini aktaran Martin Krönke, Almanya'daki vaka artışlarının mutasyondan kaynaklanabileceğini söyledi. Krönke, "Kesinlikle. Danimarka ve Hollanda'da zaten tespit edildi. Öyleyse neden Almanya'da olmasın? Mutasyon, günlük vaka sayısının kısa bir zaman içinde bu kadar hızlı artmasının sebebini açıklıyor." ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA CESETLER YAKILMAYA BAŞLANDI!

Almanya'nın birçok yerinde ise Kovid-19'dan dolayı hayatını kaybedenlerin cesetleri krematoryum adı verilen büyük fırınlarda yakılmaya başlandı. Ölenlerin çoğunun 80 yaşının üstünde olduğu Almanya'da sadece Meissen kentindeki krematoryumda dün 700 kişi yakıldı.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.