Pakistan Başbakanı İmran Han: "İsrail'i tanıyamayız"

Pakistan Başbakanı İmran Han: "İsrail'i tanıyamayız"

Pakistan Başbakanı İmran Han, 'Keşmir'deki durum Filistin'deki durumla tamamen aynı' diyerek İsrail'i tanıyamayacaklarını söyledi.

Pakistan Başbakanı İmran Han Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Filistin'de belirleyici durumun Keşmir ile "tamamen aynı durum" olduğunu belirterek, ülkesinin İsrail'in Filistin'e yaptıklarından sonra İsrail'i tanıyamayacağını söyledi.

Anews'e verdiği röportajda İmran Han, Pakistan'ın İsrail'i tanıyamamasının iki nedeni olduğunu söyledi.

"Keşmir'deki durum, Filistin'deki durum ile tamamen aynı. İsrail’in Filistin topraklarını ele geçirmesini kabul edersek, o zaman Hindistan’ın Keşmir’de yaptıklarını da kabul ederiz, böylece ahlaki konumumuzu tamamen yitirebiliriz" dedi.

Pakistan'ın Filistin ile ilgili politikasını, ülkenin kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın bir sözünü alıntılayarak, "Filistin halkına yapılan haksızlık kaldırılmadıkça ve Filistin halkına vatan verilmedikçe Pakistan'ın İsrail'i tanıyamayak." dedi.

Pakistan İsrail'i tanıyacak iddialarına Pakistanlılardan tepki gelmişti

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Pakistanlı siyasi ve dini lider Mevlana Muhammed Han Şirani'nin yaptığı iddia edilen açıklamalarda, Pakistan'ın İsrail'i tanıyacağı sözleri üzerine Pakistanlılar büyük bir tepki gösterdi. Videonun İsrailliler tarafından bazı kısımlarının kesilip yayınlanmasını çarpıtma olarak nitelendirilirken, Pakistan'ın İsrail'i tanımasının mümkün olmayacağını ve İsrail'in ancak rüyasında görebileceğini vurguladılar.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.