Putin'e ömür boyu dokunulmazlık

Putin'e ömür boyu dokunulmazlık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski devlet başkanlarını ve kendisini ömür boyu senatör olabilmesini öngören yasayı imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ömür boyu dokunulmazlığı ülkede gündem oldu.  Putin son imzaladığı yasayla birlikte eski devlet başkanlarının  kendileri ve ailelerine yaşam boyu dokunulmazlık hakkı tanıdı. Bu yasayla birlikte Vladimir Putin'de 2024 yılında yeniden başkan adayı olmazsa  ömür boyu senatör unvanını elde edebilecek.

Yasanın mevcut yasal düzenlemelerle geçen yaz yapılan anayasal değişikliklerin uyumlandırılması kapsamında hazırlandığı belirtildi.

ÖMÜR BOYU DOKUNULMAZLIK

Bu yasadan önce eski devlet başkanları sadece görev başındayken işledikleri suçlarla ilgili olarak dokunulmazlığa sahipti. Yasa ayrıca devlet başkanlarına görevden ayrılınca ömür boyu senatör olma imkanı veriyor. Bu pozisyon ömür boyu dokunulmazlığı garanti altına almış oluyor.

SORUŞTURMA YA DA GÖZALTI YOK

Yasa eski devlet başkanlarına idari veya cezai sorumluluk getirilmemesini garanti ediyor. Yeni yasa ile devlet başkanları görevden ayrıldıktan sonra da kendileri ve ailelerinin yaşadıkları sürede işledikleri suçlardan dokunulmazlıkları olacak. Bu kişiler polis ve savcılık makamları tarafından soruşturulamayacak, aramaya ve gözaltına tabi olmayacak.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.