Rus gazı ambargosuna Macaristan deliği

Rus gazı ambargosuna Macaristan deliği

Macaristan, Gazprom ile 1 Eylül'den itibaren günde 5.8 milyon metreküp ilave gaz tedariki için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Eylül ve Ekim ayları için bir anlaşmaya varıldı. Gazprom, 1 Eylül'den itibaren Macaristan'a halihazırda imzalanmış olan sözleşmelere ek olarak doğalgaz tedarik edecek" dedi.

Rusya'nın haber ajansı TASS'da yer alan habere göre, Szijjarto, ağustos ayında Macaristan'a yapılan ek Rus gazı sevkiyatının günde 2,5 milyon metreküp olduğunu vurguladı. Bakan, "Şimdi Gazprom ile bir anlaşmaya vardık ve Sırbistan üzerinden Macaristan'a maksimum ek gaz tedarikinin günde 5,8 milyon metreküp olacağı bir sözleşme imzaladık" diye konuştu.

Macar Bakan, Macar ekonomisinin Rus gazına güvenmeye devam ettiğini vurguladı. Macar hükümeti Temmuz ayında 700 milyon metreküplük ek Rus gazı satın alma niyetini açıklamıştı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle Avrupa enerji konusundaki bağımlılıktan kurtulma çalışmaları yürütüyor. Avrupa Birliği ülkelerinin desteklediği yaptırımlara karşı Macaristan, çekimser tavrıyla biliniyor.halktv.com.tr // Dış Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.