Rus güçleri Dnipro'yu vurdu: Ölü sayısı yükseliyor

Rus güçleri Dnipro'yu vurdu: Ölü sayısı yükseliyor

Rus ordusunun Ukrayna'daki Dnipro'ya düzenlediği füze saldırısında 1'i çocuk 12 kişinin öldüğü, 73 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Son gelen bilgilere göre ölü sayısı 25'e yükseldi.

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan yazılı açıklamada, Rus güçlerinin Dnipro'ya füze saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırıda bir apartmanda ağır yıkım meydana geldiği aktarılan açıklamada, ölü sayısının 21'yükseldiği belirtilmişti. İngiliz haber ajansı Reuters'dan gelen son bilgiye göreyse ölü sayısı 25'e çıktı.

Devlet Başkanı Vladimir Zelenski şu ana kadar öldüğü teyit edilen 25 kişi arasında bir çocuğun da bulunduğunu ve 13'ü çocuk olmak üzere 73 kişinin yaralandığını söyledi. Telegram uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada Zelenski, 39 kişinin kurtarıldığını ancak 43 kişinin daha kayıp olduğunu söyledi.

Bölge konseyi başkanı Mikola Lukashuk, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada en az 35 kişinin hala kayıp olduğunu ve 73 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Açıklamada, enkaz alanındaki arama ve kurtarma çalışmaların devam ettiği aktarılmıştı. Lukashuk, 6'sı çocuk 38 kişinin de kurtarıldığını ifade etmişti.

Zelenski'den tepki

Zelenski, Rus güçlerinin 14 Ocak akşamı Dnipro'ya düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Saldırı sonucu 9 katlı bir konutun yıkıldığını aktaran Zelenski, füze saldırısını terör saldırısı olarak niteledi.

Ortak ülkeleri Ukrayna'ya silah desteği yapmaya çağıran Zelenski, Rus saldırıların durdurulmasının sadece cephede mücadele verilerek mümkün olduğunu söyledi.

Zelenski, Rus kuvvetlerinin 14 Ocak'ta ülkesine fırlattığı 30'a yakın füzeden 20'den fazlasının Ukrayna hava savunma kuvvetlerince imha edildiğini kaydetti.

Rus güçleri Kiev'e de saldırı düzenlemişti

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentin Dnipro semtinde 14 Ocak'ta sabah saatlerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirmişti.

Kiev'in Holosiyiv semtine de füze parçalarının düştüğünü kaydeden Kliçko, bu semtte can kaybının olmadığını belirtmişti.

Ülkenin çeşitli bölgelerine yapılan Rus füze saldırılarında enerji altyapıların da hasar aldığı için özelikle Harkiv ve Kiev bölgelerinde elektrik kesintileri meydana gelmişti.

haber27.com // Dış Haberler

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.