Siyonist İsrail'de seçim kaosu

Siyonist İsrail'de seçim kaosu

Siyonist İsrail'de 2 yılda 4. kez gerçekleşen seçimlerde sandıktan hiçbir parti gerekli desteği alamadı. Siyonist Cumhurbaşkanı Rivlin, hangi partiye hükümet kurma görevini vereceğini dahi şaşırdı!

Siyonist İsrail'de 23 Mart’ta yapılan seçimlerde hiçbir parti hükümet kurmak için gerekli milletvekili sayısına ulaşamadı. Siyonist Cumhurbaşkanı Rivlin, ilk olarak seçimleri önde tamamlayan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi heyetini kabul etti. Dün ise meclise giren 13 partinin yetkilileriyle bir araya geldi. 

HÜKÜMET BİLE KURAMIYORLAR

Görüşmelerde hiçbir isim koalisyon hükümetini kurmak için gerekli sayı olan 61 milletvekilinin desteğini alamadığı için Rivlin adeta ne yapacağını şaşırdı. Zira, seçimleri önde tamamlayan ve başbakanlık görevini sürdüren Netanyahu, hakkında açılan 3 yolsuzluk davasında dün bir kez daha hakim karşısında ter döktü.

Kudüs Bölge Mahkemesinde yolsuzluk davasında hakim karşısına çıkan Netanyahu''ya İsrail Savcılığı "görevini kişisel çıkarları için kullanma" suçlamasında bulundu. Hakim karşısında soğuk terler döken Netanyahu, "İsrail Savcılığını kendisini devirmeye çalışmakla" itham etti.

KOALİSYONDAN BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOK!

Rivlin'in yaptığı görüşmelerde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yanı sıra Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Naftali Bennett’in isimleri koalisyon hükümetini kurmak için aday gösterildi. 52 milletvekili Netanyahu’nun, 45’i Lapid’in, 7’si ise Bennett’in adaylığına desteğini açıkladı.

Partilerle görüşmelerini tamamlayan Rivlin, ülkedeki teamüllere göre koalisyonu kurmaya en yakın gördüğü adayı hükümeti kurmakla görevlendirecek. Hiçbir aday 61 milletvekillinin desteğini alamadığı için Rivlin’in bu görevi kime vereceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı isterse en az milletvekilinin desteğini alan lideri de koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilebiliyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.