Siyonist İsrail'den skandal açıklama

Siyonist İsrail'den skandal açıklama

Siyonist İsrail'in Enerji Bakanı Türkiye'yi Doğu Akdeniz Gaz Forumuna davet etti. Skandal açıklamaya Türkiye'den ne yanıt verileceği merak ediliyor!

Arap devletleriyle birer birer normalleşen Siyonist İsrail, şimdi de kancayı Türkiye'ye attı. Aliyev'in Tel Aviv ile normalleşme çalışmalarına arabulucuk ettiği iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail’le münasebetimiz devam ediyor. Gönlümüz, onlarla münasebetlerimizi iyi noktaya getirelim, arzu ederdi.” demişti. Hamas da Erdoğan'a mektup göndererek “İsrail’le normalleşmeyin! Bu Siyonizm’e yarar” çağrısı yapmıştı.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin çağrılarına rağmen Siyonist İsrail, Türkiye'ye yakınlaşma mesajı geldi!  Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile anlaşarak Doğu Akdeniz gazını Avrupa'ya satan Siyonist İsrail, Türkiye'yi Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na davet etti. 

Siyonist İsrail'in skandal davete hükümetten bir açıklama bekleniyor.

ERDOĞAN İLE BEYAZ SARAY'DA BİR ARAYA GELMİŞTİK

ABD merkezli CNBC kanalına röportaj veren Siyonist İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na ilişkin konuştu.  Türkiye'nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na katılmak istemesi halinde memnuniyet duyacağını ve bunun ticari ilişkiler için iyi olacağını söyleyen Siyonist Bakan, bunu Erdoğan'la geçmiş münasebetine dayandırdı.

CNBC'ye konuşan Siyonist Bakan Steinitz, "Yaklaşık 5,5 yıl önce Enerji Bakanı olduktan sonra Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile Beyaz Saray’da bir araya gelmiştik. Orada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la İsrail gazını bir boru hattıyla (Leviathan-Ceyhan) Türkiye'ye ihraç etme olasılığını konuştuk. Enerji Bakanlığı uzmanlarıyla da görüşmelerimiz oldu. Ancak maalesef sonuçsuz kaldı” ifadelerini kullandı. 

İsrail gazının Türkiye'ye ihraç edilmesi projesini yeniden görüşmeye hazır olduğunu belirten Steinitz, "Şahsen umuyorum ki Türkiye bölgesel meydan okumacı rolünden yönünü bazı komşularıyla bölgesel iş birliğine doğru değiştirir. Bu açıdan Türkiye bölgesel iş birliğinin bir parçası olarak Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na katılmak isterse bundan memnuniyet duyarım" ifadelerini vurguladı. Bunun ticari ilişkiler için de iyi olacağını kaydeden İsrailli Bakan, "Doğu Akdeniz Gaz Forumu için Türkiye’ye kapıyı hiçbir zaman kapatmadık" dedi.

BERAT ALBAYRAK İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

İstanbul'da 2016'da yapılan 23. Dünya Enerji Kongresi'nde Siyonist Bakan Steinitz o zaman Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Berat Albayrak ile görüştü. 1 saat 20 dakika süren görüşmede Steinitz Albayrak ile Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğalgaz ihracı yapacak bir boru hattı kurulmasını görüştü. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.