Suudi Arabistan bunu da yaptı

Suudi Arabistan bunu da yaptı

Suudi Arabistan, çevredeki insanları rahatsız ettiği için namaz sırasında dışarıya verilen ses sona erecek. Camilerde sadece ezan ve kamet için hoparlör kullanılacak.

Suudi Arabistan çevredeki insanları rahatsız ettiği (!) için namaz sırasında dışarıya verilen ses sona erecek. Camilerde sadece ezan ve kamet için hoparlör kullanılacak. Suudi Arabistan'da, camilerde hoparlörlerin sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılmasına karar verildi.

İslami İşler Bakanı Abdullatif Al Şeyh'in camilerde hoparlör kullanımıyla ilgili çıkardığı yeni genelge, bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

Genelgede, hoparlörlerin sadece ezan ve kamet için kullanılacağı, bunun dışındaki durumlarda dışarıya ses verilmeyeceği belirtildi.

 

HUZUR VEREN AYETLER, RAHATSIZ EDİYORMUŞ!

Söz konusu kararın, camilerdeki hoparlörlerin namaz sırasında da kullanılması, bu durumun cami yakınlarındaki evlerde bulunan yaşlı, hasta ve çocukları rahatsız etmesi ve cami imamlarının seslerinin birbirine karışması nedeniyle alındığı ifade edildi. 

Ayrıca genelgenin, Şeyh Muhammed bin Salih Al Othaimeen ve Salih Al Fawzan isimli alimlerin, camilerdeki hoparlörlerin sadece Ezan ve Kamet için kullanılması fetvalarına dayandırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.