Trump giderayak Papadopoulos’u da affetti

Trump giderayak Papadopoulos’u da affetti

ABD 59. Başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, Michael Flynn'den sonra George Papadopoulos'u da affetti.

ABD 59. Başkanlık Seçimlerini kaybeden Donald Trump görev sonuna yaklaştıkça başkanlık döneminde ters düştüğü isimleri affetmeye devam ediyor. Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'den sonra şimdi de eski danışmanı George Papadopoulos'un da aralarında bulunduğu 15 kişiyi affetme kararı aldı.

TRUMP PAPADOPOULOS'U AFFETTİ

Rusya soruşturmasında tutuklanan ilk eski Trump danışmanı olan Papadopoulos, Twitter’da yaptığı paylaşımda Trump’a teşekkür ederek, “Bu benim ve ailem için dünyalara bedel” dedi. Trump’ın eski danışmanı Papadopoulos, Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçim sürecine müdahale ettiğine yönelik açılan soruşturma kapsamında 14 gün hapis, 200 saat toplum hizmeti ve 9 bin 500 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

PAPADOPOULOS'UN EŞİNDEN TEŞEKKÜR

Trump'ın paylaşımının ardından Papadopoulos'un eşi Simona Mangiante Papadopoulos sosyal medyadan teşekkür etti. Paylaşımında "şimdiye kadarki en iyi Noel hediyesi" olduğunu söyleyerek başkana af için teşekkür etti.

15 KİŞİ LİSTEDE

Trump, Rus milyarder German Khan’ın damadı ve eski danışmanı Rick Gates ile iletişimi konusunda soruşturmacılara yalan söylediği gerekçesiyle 30 gün hapis cezası alan Hollandalı avukat Alex van der Zwaan’ı da af listesine dahil etti.

Beyaz Saray tarafından açıklanan kararda Trump, toplamda 15 kişiyi affetti.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.