Türk SİHA'ları Fransa basının dikkatini çekti!

Türk SİHA'ları Fransa basının dikkatini çekti!

Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları Fransanın dikkatini çekti. Fransız Liberation gazetesi SİHA'ları 'Türkiye'de yeni milli kahraman' olarak niteledi.

Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Fransanın dikkatini çekti. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a, Libya'da ise Serrac yönetiminin Darbeci General Hafter'e karşı üstünlük kurmasında büyük rol oynayan SİHA'lar Fransız basınında yer aldı. Fransız Liberation gazetesi SİHA'lardan övgüyle bahsetti.

 

SİHALAR ANKARA'NIN BAŞARISI

Fransız Liberation gazetesi, 'Türkiye'de yeni milli kahraman' olarak belirttiği SİHA'ları "güç ve bağımsızlık sembolü" olarak nitelendirdi. Liberation haberde, Bayraktar TB2 SİHA'ların güvenilir olduğu ve deneyimli Türk ordusu tarafından kullanıldığı belirtildi.

SİHA'ların, Ankara'nın başarısının anahtarı olduğuna dikkati çekilen haberde, SİHA'ların Irak, Suriye, Libya ve Kafkasya'da kullanıldığı ifade edildi.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Türkiye'de SİHA'ların giderek önem kazandığını belirten Liberation, Türk Hava Kuvvetlerinde önemli bir yer edindiğini belirtiyor. SİHA'lara sahada gösterilen bu başarı ile ihracatın artacağını dile getiren Liberation Türkiye'nin şimdiden 3 milyar dolarlık Katar, Ukrayna, ABD ve Fransa'ya sattığını ifade ediyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.