Ukrayna'ya silah yardımı artıyor

Ukrayna'ya silah yardımı artıyor

Alman ordusu Rus işgali altındaki Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderme kararı aldığını duyurmuştu

Fransa hükümeti, Rusya’ya karşı ekonomik ve mali yaptırımları güçlendireceğini belirterek, Ukrayna’ya savunma teçhizatı sağlayacaklarını ve Rus şahsiyetlerin finansal alacaklarını donduracağını duyurdu.

Rusya, Ukrayna’yı işgalinin 4. gününde saldırılarını yoğunlaştırırken, Fransa’dan Rusya’ya yaptırımları güçlendirme ve Ukrayna’ya destek kararı geldi.

Elysee Cumhurbaşkanlık Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın Rus ordusunun işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’ya daha fazla askeri savunma teçhizatı sağlamaya karar verdiği kaydedildi.

FRANSA, EK SAVUNMA TEÇHİZATI VE YAKIT DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Ayrıca Fransa’nın ekonomik yaptırımlar uygulaması da öngörülürken Cumhurbaşkanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılımı ile gerçekleşen Savunma Konseyi toplantısında "Ukrayna makamlarına ek savunma teçhizatı ve yakıt desteği verilmesine karar verildiğini" duyurdu.

Buna ek olarak, Cumhurbaşkanı Macron’un ise, "Avrupa ve ABD ile koordineli olarak ekonomik ve mali yaptırımların güçlendirilmesi" ve "Rus şahsiyetlerinin mali alacaklarının dondurulması için ulusal tedbirler" almasının öngörüldüğü ifade edildi. Yapılan açıklamalada, Rusya’yı SWIFT sisteminden dışlama ihtimalinin de "Avrupalı ortaklarla" görüşüleceği bildirildi.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.