Yeni kaos merkezleri

Yeni kaos merkezleri

ABD, Afganistan'ı işgal edip çekilmesinden sonra, gözünü yeni ülkere dikti. ABD istihbaratının hedefinde ise 4 yeni Arap ülkesi bulunuyor.

İstihbarat ve Ulusal Güvenlik Zirvesi’nde konuşan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Avril HainesAfganistan'ın uluslararası terör açısından ABD için en büyük riski teşkil etmediğini söyledi.

YENİ KAOS MERKEZLERİNİN SİNYALLERİ...

Haines, Somali, Yemen, Suriye ve Irak'tan, özellikle de DAEŞ'ten kaynaklanan terör tehditlerinin Afganistan'dan gelebileceklerden daha büyük bir tehlike oluşturduğunu iddia ederek, yeni kaos merkezlerinin bu dört ülke olacağının da sinyallerini verdi.

Video konferans yoluyla yaptığı konuşmada Haines, "DAEŞ için baktığımız yer Yemen, Somali, Suriye ve Irak. En büyük tehdidi gördüğümüz yer orası" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin 'istihbarat akışını azaltacağını' kabul eden Haines, istihbarat topluluğunun 'uzun bir süredir bu gerçeğe hazır olduğunu' söyledi.

Haines ayrıca, istihbarat topluluğunun Afganistan'daki bazı grupların yeniden güçlenmesi durumunda hazırlıklarının da olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.