Yurt dışındaki vatandaşlarımız para göndersin

Yurt dışındaki vatandaşlarımız para göndersin

IMF'den kredi almak için müzakerelerin devam ettiği Mısır'da Milletvekili Magdi El Velili, IMF'ye borçlanmak yerine yurt dışında çalışan vatandaşların para göndermesini önerdi

IMF'den kredi almak için müzakerelerin devam ettiği Mısır'da Milletvekili Magdi El Velili, IMF'ye borçlanmak yerine yurt dışında çalışan vatandaşların para göndermesini önerdi. El Velili, yurt dışında çalışan 10 milyon Mısırlı olduğunu hatırlatarak "Bunların yüzde 10'una hitap edebilirsek, bu bir milyon kişi demektir. Her kişi 25 bin dolar katkıda bulunur ki bu onun için hiçbir şey ifade etmez. Bu şekilde 25 milyar dolar elde edeceğiz" dedi.

Finansman sağlamak adına Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereler yürüten Mısır’da, Milletvekili Magdi El Velili, ilginç bir fikir ortaya attı. El Velili, ihtiyaç duyulan parayı bulmak için yurt dışındaki Mısırlıları işaret ederek, yurt dışında çalışan vatandaşların yüzde 10’u ülkeye 25 bin dolar gönderirse, IMF’ye ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

Mısır Milletvekili Magdi El Velili, Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı kararlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ülkedeki mevcut ekonomik koşulların göz önüne alındığında, farklı çözümlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İhracatı, turizm sektörü başta olmak üzere ülkeye dolar sağlayan tüm yöntemleri etkinleştirip güçlendirmesi gerektiğini ifade eden Velili, yurt dışında yaşayan Mısırlıların dövizi ülkeye getirmeleri için bir dizi kolaylıkların sağlanması önerisinde bulundu.

'BU ŞEKİLDE 25 MİLYAR DOLAR ELDE EDERİZ'

'Yurt dışındaki vatandaşlarımızdan 25 milyar dolar toplarsak IMF’ye ihtiyacımız kalmayacak'

Mısırlı vekil, önerisini şöyle aktardı:

“Yurt dışında çalışan 10 milyon Mısırlı var. Bunların yüzde 10'una hitap edebilirsek, bu bir milyon kişi demektir. Her kişi 25 bin dolar katkıda bulunur ki bu onun için hiçbir şey ifade etmez. Bu şekilde 25 milyar dolar elde edeceğiz. Mısırlıların yurtdışındaki dolarlarıyla IMF'ye ihtiyacımız olmayacak."

BAŞBAKAN: ANLAŞMADA SON AŞAMADAYIZ

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, ülke için yeni bir finansman kaynak sağlamak için IMF’le yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirtmişti.

Ancak Arap medyasında yer alan haberlere göre IMF, Mısır'dan bir dizi reformları yapmasını, orta ve küçük projeler, turizm ve emlak projeleri ile ilgili düşük faizli işletme kredilerini yeniden gözden geçirmesini talep ediyor. Ayrıca hükümetin yakıt ve ekmek için sağladığı sübvansiyonların kaldırılmasını istediği de ifade ediliyor.

IMF’nın öne sürdüğü koşulların ülkede tepkiyle karşılanırken, hükümetten söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapması isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.