Boğaziçi'nin arşivi boşaltıldı

Boğaziçi'nin arşivi boşaltıldı

Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi binası üniversite yönetiminin kararıyla boşaltılırken merkezin idari sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Kırlı da görevinden alındı.

Robert Kolej, Amerikan Kız Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Arşivi'ne ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi'nin boşaltılmasına karar verildi. Merkezin idari sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Kırlı da görevinden alındı. Binanın lojman olarak kullanılacağı ya da yeni kurulan fakültelere tahsis edileceği öğrenildi.

Kırlı, Twitter’dan yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bu haber doğru. Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi kapatıldı ve benim de yönetici olarak görev yaptığım yürütme kurulu lağvedildi. Önümüzdeki günlerde merkezin bulunduğu bina boşaltılacak ve merkezde bulunan tüm koleksiyonlar üniversite kütüphanesine devredilecek" dedi.

'Arşivlere sahip çıkacaklarına inanıyorum'

Kırlı, mesajında "Kütüphanede çalışan meslektaşlarımızın bu son derece kıymetli arşivlere sahip çıkacaklarına inanıyor ve mali yetersizlikler nedeniyle bizlerin gerçekleştirme imkanı bulamadığımız kataloglama çalışmalarını tamamlayarak koleksiyonları araştırmacılara açacaklarını umuyorum" yazdı.

Boğaziçi Üniversitesi ikinci Kayyım Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, geçen ay başında da 'Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi' yöneticilerinden Zeynep Ünal ve Elif Ergezen'in görevine son vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.