Sahibinden'deki fahiş fiyatlara darbe

Sahibinden'deki fahiş fiyatlara darbe

Sahibinden ve ikinci el araç fiyatları son aylardaki yükselişiyle ikiye hatta üçe katladı. Araç alamayan vatandaşlar sosyal medyada harekete geçti. CİMER'e ise adeta şikayet yağdı.

Son 1 yılda değerinden fazla katlanan araç fiyatları, araç almayı düşünen vatandaşları zor durumda bırakıyor. Sahibinden veya galeride satılan sıfır ve ikinci el araçların fiyatları koronavirüs pandemisi, yaşanan mali krizle birlikte ikiye neredeyse üçe katlandı. Dolar kurunun 8.5 liraya çıkması fiyatların katlanmasına neden olurken, sahibinden araç satanlar da fiyatları yükseltince araç fiyatları iyiden iyiye cep yakmaya başlamıştı. Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan düşüş ve kış mevsiminin gelmesine rağmen fiyatların normalin çok daha fazla üzerinde kalması araç ihtiyacı olan vatandaşları harekete geçirdi.

SAHİBİNDEN VE GALERİDE FİYATLAR DÜŞMEYİNCE VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Piyasadaki araç fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen galericiler de fiyatları değerinin çok daha fazlasına satışa çıkarılınca vatandaş için araç almak hayal oldu. Sahibinden ve sıfır araçlardaki yüksek fiyatlardan dolayı araç alamayan vatandaşlar sosyal medyada bir araya geldi. Burada yaptıkları paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ni (CİMER) adeta şikayet yağmuruna tuttuğu görülen vatandaşlar, ilanlara düşük teklifler vererek kendi imkanlarıyla piyasayı düşürmeye çalışıyor.

FACEBOOK'TA GRUP KURDULAR

Facebook'ta "2. El veya 0 Fahiş Fiyata Araç Almıyoruz- Aldırmıyoruz" grubuyla bir araya gelen vatandaşlar değerinden çok daha fazla istenen sahibinden veya sıfır araçlı ilanları ifşa ediyor. İlanlara eleştirel yorumlar yazan vatandaşlar, bazı ilanları devlet kurumlarına şikayet ediyor. Sahibinden ve sıfır araçlardaki fiyat uçurumu düşük dolar kuruna rağmen hala yüksekliğini koruyor. Kamuoyundan gelen fahiş fiyat eleştirilerine Ak Parti hükümetinin denetim ve ÖTV indiriminde hangi adımı atacağı ise merak konusu oldu.

Kaynak: MİLLİGAZETE.COM.TR - ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.