“Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?”

“Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?”

Anadolu Eğitim Sendikası’ndan hükümetin ücretli öğretmen uygulamasına tepki! “Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?”

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, hükümetin ücretli öğretmen politikasını sert bir dille eleştirerek, öğretmenlik bölümü mezunu dışında herhangi bir ön lisans veya lisans bölümünden mezun olan kişilerin de okullarda ücretli öğretmen olarak çalıştırıldığını kaydetti. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Öğretici, “Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?” dedi.

Yazboz tahtasına dönen eğitim sistemi, milyonlarca öğrenci gibi on binlerce öğretmeni de mağdur ediyor!  Öğretmen atamasındaki yanlış planlama sistemin çarklarını bozarken ve atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen sene yeni mezunlar ile artarken MEB ise sorunu kökten halletmek yerine ‘pansuman tedavi’ kabul edilen ücretli öğretmenlerle sorunu çözmeye çalışıyor.

“SİZ HİÇ TIP FAKÜLTESİ MEZUNU OLMAYAN DOKTOR GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Millî Gazete’ye konuyla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Öğretmenlerin nesiller yetiştirdiğini vurgulayan Öğretici, ücretli öğretmen alımlarında öğretmenlik bölümü mezunu olarak başvuru olmaması durumunda herhangi bir ön lisans veya lisans bölümünden mezun olan kişilerin öğretmen olarak alınmasına tepki göstererek, “Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?” dedi.

“ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ ALMAYANLAR ÖĞRETMEN OLUYOR”

Öğretici, konuyla ilgili olarak çarpıcı şu örnekleri verdi:  “Mesela ön lisans tapu ve kadastro mezunu bir ücretli göz doktoru, ön lisans büro yönetimi mezunu bir ücretli çocuk doktoru,  ön lisans bankacılık mezunu bir ücretli genel cerrah nasıl olurdu? Muayene olur veya ameliyatınızı yaptırır mıydınız? Ancak MEB’de ön lisans hayvan yetiştiriciliği mezunu ücretli sınıf öğretmeni, ön lisans turizm mezunu ücretli okul öncesi öğretmeni, ön lisans lojistik mezunu ücretli sosyal bilgiler öğretmeni görebilirsiniz.”

“DOKTORUN ÜCRETLİSİ OLMADIĞI GİBİ ÖĞRETMENLİĞİN DE OLMAMALI”

Diğer meslek gruplarında olmayan ücretli çalışmanın öğretmenler arasında da olmaması gerektiğini ifade eden Öğretici, “Nasıl ki doktorluğun ücretlisi olmaz ise öğretmenliğin de ücretlisi olmaz! Aradaki tek fark ücretli doktorlukta olumsuz sonuç çok kısa sürede ortaya çıkacakken ücretli öğretmenliğin olumsuz sonuçları yıllar, nesiller sonra ortaya çıkmaktadır. Yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu ataması yapılmamış öğretmenler var iken ücretli öğretmenliğin devam etmesi kabul edilemez. Ücretli öğretmenlik son bulmalı, boş kadrolar için kendi alanında mezun olmuş atama bekleyen meslektaşlarımızın ataması yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.