Yurt ücretlerine zam yolda

Yurt ücretlerine zam yolda

2023-2024 eğitim öğretim döneminde özel yurtlara asgari ücret artış oranı kadar zam bekleniyor. Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, özel yurtlara 2023-2024 döneminde yüzde 50-54 oranında zam beklendiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul ücretlerinde azami artış oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Özel okullara gelen zammın ardından yurt fiyatları da merak konusuydu.

Yurtlarfiyatlar.com Kurucusu Tuğrul Arslan, özel yurtlara özel okullara gelen zammın biraz altında asgari ücret artışyla hemen hemen orantılı biz zam beklendiğini söyledi. Arslan, “2023’ün fiyatları tam olarak erken kayıt döneminde açıklanıyor. Ancak artışın çalışan maliyetleri kadar yani asgari ücret artışı kadar olacağını tahmin ediyoruz. Bu fiyatların üzerinde bir rakam olacağını zannetmiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Bloomberg HT'den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre Arslan, “Geçen yıl 2 ya da 4 kişilik odaların yaklaşık fiyatları 7-8 bin TL bandında olacaktı. Çalışan ve yemek maliyetini hesaba katarsak aşağı yukarı yurt fiyatları bu rakamlar çerçevesinde şekillenecek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.