A101, asgari ücret nedeniyle işçi çıkaracak

A101, asgari ücret nedeniyle işçi çıkaracak

Mağaza Market-Sen, A101 zincir marketlerinin döviz kurunun düşmesiyle ciro kaybı yaşamamak için işçi çıkarmaya hazırlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Mağaza Market-Sen  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada A101 zincir marketlerinin, döviz kurunun düşmesiyle ciro kaybı yaşamamak ve artan asgari ücretle birlikte daha fazla kazanmak için işçi kıyımına hazırlandığı belirtildi.

Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, yeni çalışma planlarını sendikaya gönderen A101 işçileri mağazalardaki işçi sayısının düşürüleceğini anlattı.

İstanbul Küçükçekmece’den Mağaza Market-Sen’e ulaşan işçilerin gönderdiği tabloya göre “2.5 ve 3.5” olarak tanımlanan mağazalardaki part time çalışan işçiler, bir haftada iki mağazada birden çalışacak. İşçilerin sabit mağazası olmayacak, mağaza mağaza gezecek.

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA 1 AY KALA A101'DE İŞÇİ KIYIMI

Mağaza Market-Sen tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Sorumlular, yılbaşı ardından başlanacak çalışma planlarını işçilere ulaştırdı.  A101, mağazalarında personel sayısının düşürüleceğini ilan etti. Asgari ücrete gelen zammın ardından patronlar ‘fazla yüklerinden’ kurtulmak istiyor. A101 patronları işçiyi işsiz bırakıp az işçiyle çok iş yaparak cirolarını yükseltmek istiyor” şeklinde açıklamalar yer aldı.

Mağaza Market-Sen işçi kıyımı ile karşı karşıya olan tüm market işçilerine yaptığı çağrıda:

 

  • Baskıyla istifa dilekçesi yazmayın.
  • Önünüze koydukları belgeleri okumadan imzalamayın.
  • Fazla mesailerinizi mutlaka kayıt altına alın.
  • Sözlü ya da yazılı uygulanan her baskıyı, zorlamayı, mobbingi kayıt altına alın.
  • Tüm haklarınız için Mağaza Market-Sen’e ulaşın. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.