Altın rekora gitti gidiyor!

Altın rekora gitti gidiyor!

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Gram altın 526 lira sınırında ilerlerken, gümüşün gram fiyatı 7 lira 75 kuruşu geçti. Tunç Şatıroğlu Merkez Bankası ve altın fiyatlarını değerlendirdi.

Altın fiyatları son dönemin en yüksek seviyesine geldi. Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz açıklamasıyla birlikte  535 lira bandına kadar yükselen altın fiyatları son zamanların en yüksek bandından inerek 526 lira seviyesine geldi.Altındaki hareketlilik gümüş fiyatlarına da yansıdı. Gümüşün gram fiyatı 7 lira 75 kuruş seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nın faiz açıklamalarından sonra dalgalı bir seyir izleyen dolar kuru 8 lira 60 kuruş seviyesinden alıcı  Altın ve gümüşte yaşanan gelişmeleri teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu değerlendirdi...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK Mİ?

Altının ons fiyatı 1904 dolar seviyesine geldi. Çeyrek altın 870 lira oldu. Cumhuriyet altını ise 3544 lira seviyesinde yer alırken, 14 ayar altının gram fiyatı 308 liraya çıktı. 22 ayar bileziğin gram altın 482 liraya çıktı. Altın ve gümüş fiyatlarını değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu Merkez Bankası başkanı hakkında ilginç bir yorumda bulundu. Şatıroğlu,"Altın dün dediğim gibi ana yön yukarı ancak arada önceden kestirmenin güç olduğu küçük geri çekilmeler olabiliyor. Her geri çekilmede 4 saatlik grafikte Kaufman ortalaması üzerinde tutunduğunu ve yukarı gittiğini görüyoruz. Yükseliş biraz hız kaybetti ama sürüyor. Altındaki yükseliş hız kaybedince Gümüşte biraz gerileme oluyor. Ancak halen yükselen kanal içinde olduğunu görüyoruz. Düşüşler alım fırsatı." İfadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ AÇIKLAMASI NEYİ DEĞİŞTİRECEK?

Altın fiyatlarıyla birlikte dolar kurunu da değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıropğlu, " Kavcıoğlu: "Piyasalardaki haklı bir gerekçeye dayanmayan erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerekiyor." Benim bu sözden anladığım gevşeme kesinlikle olacak, bir seferde olacak ve bir seferlik olduğu devamının gelmeyeceği açıklanacak. Bu sayede gevşeme beklentileri tümüyle ortadan kalkmış olacak çünkü beklenti gerçekleşmiş ve gevşemenin devamı olmayacağı da açıkça anlatılmış olacak. Dolar- TL'nin ateşi dün akşam körüklendi ve Temmuz - Ağustos gibi ateşe benzin döküleceği sinyali verildi. Bu durumda 9,60 hedefime Ağustos ayında ulaşılmasını bekliyorum. Bir süre daha bilenme ve ondan sonra yükseliş gelmesini bekliyordum ancak sözlü müdahaleyle yükseliş hızlandı" İddiasında bulundu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.