Dolar için uzman uyarısı

Dolar için uzman uyarısı

Dolar kuru son dönemlerin en yüksek seviyesini yakalarken, uzmanlar dolar kurunun diğer hükümetler döneminden daha kötü durumda olduğunu iddia etti.

Dolar kuru tarihi bir rekor kırarak 8 lira 75 kuruş seviyesine yükseldi. Türk lirası değer kaybında rekor kırdı. Haftanın son iş gününe dalgalı seyirle giren dolar kuru 8 lira 66 kuruş seviyesinden haftayı kapattı. Merkez Bankası'nın ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar kuru, faizler ve piyasalar hakkındaki sözleri dolar kurunu olumsuz etkilerken teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar kurundaki hızlı yükselişi diğer hükümet dönemleriyle karşılaştıran teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu," Türk Lirası, hem Çiller hem de Ecevit zamanlarından bile daha kötü durumda. Ama bu gidişle burada bile kalmayacak. Faiz artmayacak. Kur artıyor diye daha da çok zam yapılacak. Ücretli kesim ise hayat pahalılığının zirve yapmasıyla daha da çok ezilecek. Evet artık sanırım bir tane veriye bakarak "Fed bu yıl faiz artırır mı? Fed bu yıl varlık alımlarını azaltır mı? Fed bu yıl varlık alımlarını azaltacağını açıklar mı?" diye soru sormanın veya bir çıkarımda bulunmanın anlamlı olmadığı anlaşılmıştır.Dünkü istihdam verisi sonrasında dolar endeksinde bir tepki yükselişi oldu.  Henüz günlükte Kaufman ortalaması üzerine çıkamadı. Ancak henüz tepki bitti demek için erken. Bugünkü istihdam verilerinden sonra daha da çıkabilir. Her durumda bunların tepki olduğunu düşünüyorum. Evet bugünkü istihdam verisinden sonra tepki yükselişi olduğu anlaşıldı. Günlükte Kaufman ortalamasının bile üzerine atamadı. Zayıf dolar teması devam." İddiasında bulundu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.