Dolar kurunda 9.60’dan kaçış yok!

Dolar kurunda 9.60’dan kaçış yok!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kurundaki son hareketler üzerine oldukça iddialı bir çıkış yaptı. Ekonomi yazarı Zelyut dolar kurunda 9.60 TL’den kaçış yok dedi.

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut dolar kurundaki 8 TL üzerindeki fiyatlamaların Türk Lirası’na olan güveni azalttığını vedolar bozduran vatandaşların yeniden dövize kaymasına neden olabileceğini ileri sürdü.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla çok sert bir yükselişe geçen dolar kurunda sular durulmuyor. Dolar kuru piyasaları tedirgin eden değişiklik sonrası 8.40 TL’ye kadar yükseldi. Yabancı yatırımcılar ülkeden dolar çıkışını hızlandırırken Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları ve Yurt içi yerleşiklerin dolar bozdurması dolar kurundaki ateşi söndürmeye yetmedi. Dolar kurunda yerli ve yabancı çekişmesi devam ederken dolar kuru geçtiğimiz haftayı 8 TL üzerinde kapattı.

Yeniçağ gazetesi ekeonomi yazarı Evren Devrim Zelyut para piyasalarında yaşanan son fiyat hareketlerinin ardından YouTube kanalı için oldukça iddialı bir paylaşım gerçekleşitirdi. Zelyut söz konusu paylaşımında dolar kurunda yaşanabilecek düşüş ihtimalinin gün geçtikçe azaldığını dile getirirken videosunun başlığına “Dolarda 9.60’dan kaçış yok” başlığını attı.

Dolar kurunda 8 TL üzerinde kapanışların Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırdığını dile getiren Zelyut, 8 TL üzerindeki fiyat hareketlerinin son yükselişle dolar bozduran yerli yatırımcıyı yeniden iştahlandırabileceğini vurguladı.

"DOLARDA 9.60 TL'DEN KAÇIŞ YOK"

Yerli ve yabancı yatırımcıların dolar kurundaki çekişmesinin devam ettiğini açıklayan Zelyut şunları söyledi:

Dolar kuru için iki ihtimal var. 8 TL üzerinde kaldığı sürece risk artacak. En küçük bir olumsuz haberde dolar kuru 9 TL’ye gidecek. İkinci ihtimal ise yabancı yatırımcı bir şekilde çkıştan vazgeçti diyelim ki vazgeçmiyor. Dolar kuru geri yaslandığında bu sefer yerlilerin talebi dolar kurunu fırlatacak. Her durumda dolar kurunda 9.60 TL’den bizim için kaçış yok.

Kaynak: Yeniçağ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.