EYT'liler Maltepe'ye aktı: Emeğimizin hakkı kutsalımızdır

EYT'liler Maltepe'ye aktı: Emeğimizin hakkı kutsalımızdır

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu’nun çağrısı ile binlerce EYT’li seslerini duyurmak için Maltepe’de miting düzenliyor.

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bugün Maltepe Etkinlik Alanı’nda miting için buluştu. Yıllar önce yapılan düzenlemeyle emeklilikleri için yaş sınırına takılan emekçiler, yoğun bir katılım ile miting alanını tıklım tıklım doldurdu. EYT’liler seslerini duyurmak için yurdun dört bir yanından İstanbul’a geldi.

GÖNÜL BORAN: TEK YÜREK OLDUK

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, Twitter hesabından EYT’lilerin Maltepe’de toplantığını bildirdi. Gönül Boran, Maltepe’de tek yürek olduklarını ifade ederek şu paylaşımı yaptı:

“#EytHakkıİçinMaltepede

Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız.

Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe’de tek yürek olduk.”

 

CHP’Lİ BARUT: MİLYONLAR İÇİN MEYDANLARDAYIZ

 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, EYT’lilerin hak mücadelesine destek vermek için miting alanına geldi. Barut, Twitter hesabından EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran ile miting alanından fotoğraf paylaştı. Barut, paylaşımına şu notu düştü:

“Emek ve alınterinin değeri için, hakları gaspedilen milyonlar için, EYT’liler haklarını alana kadar biz de meydanlardayız. Bugün İstanbul Maltepe’de, yarın her yerde olacağız.”

SARIGÜL: EYT'LİLER HAKLIDIR, HAKLARININ VERİLMESİ LAZIM

Maltepe miting alanına giden Mustafa Sarıgül de EYT'lilerin haklarının verilmesi gerektiğini söyledi. Gerçek Gündem'e konuşan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "EYT'liler son derece haklıdır. Devletlerine güvendiler ve imza attılar. EYT'lilerin haklarının verilmesi lazım. Bu meydanda toplanan insanlar, sabahın alaca karanlığında kalktılar çocuklarının rızkını kazandılar, ona göre imza attılar. Yasanın çıktığı günden sonra geçerli olması lazım ve haklarının verilmesi lazım. Bu mücadeleyi siyasallaştırmayacağız. Ben buraya oy beklentisiyle gelmedim. Haklarını teslim etmek için geldim. EYT'liler konusu siyaset konusu değil vicdan konusudur." dedi.

YOĞUN KATILIM

Maltepe’de saat 12.00’de başlayan mitingden fotoğraflar gelmeye başladı. #EytHakkıİçinMaltepede hastagi Twitter’dan miting alanını paylaşan EYT’liler seslerini sosyal medyada da duyurmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.