Kahin ABD'li yatırımcıdan kötü ekonomik senaryo

Kahin ABD'li yatırımcıdan kötü ekonomik senaryo

Avrupa’nın enerji krizinin sadece 2022 kışı değil, 2023 ve ötesinde de devam etmesi beklenirken, uzmanlar AB’nin önümüzdeki sene doğalgaz kaynaklı resesyona gireceğini öngörüyor

Avrupa’nın enerji krizinin sadece 2022 kışı değil, 2023 ve ötesinde de devam etmesi beklenirken, uzmanlar AB’nin önümüzdeki sene doğalgaz kaynaklı resesyona gireceğini öngörüyor. Rus gazına ve petrolüne bağımlılığı olmayan ABD’de de resesyon öngörüleri çoğalıyor. Oluşan tabloyu değerlendiren ve 2008 krizini bilen ABD'li yatırımcı Michael Burry karamsar konuştu. Burry, piyasalarda dibin henüz görülmediğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal savaşıyla başlayan Avrupa’nın enerji krizinin sadece 2022 kışı değil, 2023 ve ötesinde de devam etmesi beklenirken, uzmanlar AB’nin önümüzdeki sene doğalgaz kaynaklı resesyona gireceğini öngörüyor. Rus gazına ve petrolüne bağımlılığı olmayan ABD’de de resesyon öngörüleri çoğalıyor.

Son olarak Johns Hopkins Üniversitesi’nden ekonomi profesörü Steve Hanke, ABD ekonomisinin 2023’te resesyona gireceğini öngörüp bunun suçlusunun da FED’in kendisi olduğunu vurgulamıştı. Bu tablo nedeniyle FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son şahin mesajları, resesyon nedeniyle merkezlerden bir U dönüşü bekleyen küresel yatırımcıları daha da tedirgin ediyor.

2008 KONUT KRİZİNİ BİLEREK SİMGELEŞMİŞTİ

2008’deki ekonomik krizi önceden tahmin ederek simgeleşen ABD’li yatırımcı Michael Burry, bu yıl piyasalarda görülen hareketlerin 2000 ve 2008 dönemiyle benzeştiğini belirtti. Diken'in aktardığına göre Burry, hisse senedi piyasalarında dibin henüz görülmediği görüşünde.

Twitter’da yakın zamanda kapanan iki borsa yatırım fonuna işaret eden Burry, ayrı bir paylaşımda kripto para birimleri, ‘meme’ hisselerindeki çöküşe dikkat çekerek, bu yılki hareketleri 2000 ve 2008’le ilişkilendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.