Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2021 yılının ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası çıkan faiz kararı kamuoyuna duyuruldu.

2021 yılının ilk PPK toplantısı sona erdi. Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen toplantı sonunda faizleri yüzde 17'de sabit tutma kararı alındı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal yönetiminde üçüncü PPK toplantısını yerine getiren Merkez Bankası, bu ay ki toplantıda faiz artırımına gitmedi.

Murat Uysal’ın görevi Naci Ağbal’a devretmesinden sonra sert faiz artışları gerçekleştiren Merkez Bankası kasım ayındaki toplantıda 425 baz puan, aralık ayındaki toplantıda 200 baz puan faiz artış kararı alarak politika faizini yüzde 17’ye kadar çıkardı. Piyasalarda genel olarak TCMB’nin bu ayki PPK toplantısında da bir 50 ile 150 baz puan arasında bir faiz artışı beklerken piyasaların beklentisi karşılanmadığı gözlemlendi.

TCMB Ocak ayındaki PPK toplantısında beklentilerin aksine faiz artışına gitmedi. Son faiz kararından sonra politika faizi yüzde 17'de sabit tutuldu

Karar sonrası dolar kurunda ciddi bir hareket gözlemlenmedi. Dolar kuru karardan önce 7.39 TL seviyelerinde bulunurken kararın açıklanmasından hemen sonra 2 kuruş artışla 7.41 TL seviyelerine çıktı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.