SGK'dan satılık taşınmazlar! Açık giderek büyüyor

SGK'dan satılık taşınmazlar! Açık giderek büyüyor

Türkiye'de milyonlarca emeklinin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açığı giderek katlanıyor. SGK işin içinden çıkmak için elindeki taşınmazları satışa devam etme kararı aldı

Ekonomik krizdeki Türkiye'de milyonlarca emeklinin maaşını ödemekte zorlanan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bütçesindeki açık ve bu açığı kapatmak için yapılan satışlar dikkat çekiyor.

SGK TAŞINMAZLARINI SATIYOR

Milyonlarca emeklinin maaşını ödemekle görevli olan Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) hesap çıkmazı giderek büyüyor. ANKA Haber Ajansı'nda yer alan habere göre SGK işin içinden çıkamayınca çareyi taşınmazlarını satmakta buldu. 2021 yılında 82 milyar TL’lik açık vermesi beklenen SGK değerli taşınmazlarını satışa çıkardı. Daha önce de14 farklı kentte bulunan toplam 36 taşınmazı için satış ilanı açan idare, şimdi de Tokat’taki 79 taşınmazını satış listesine koydu.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre SGK, büro ve dükkanlardan oluşan 79 taşınmazını, 1-5 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek ihalelerle açık arttırma usulü satacak.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.