Sıra gelirse ucuz et alacaklar

Sıra gelirse ucuz et alacaklar

Bir zamanların tarım ve hayvancılıkta “kendine yeten ülkesi” Türkiye’de, vatandaş artık “ucuz sebze-meyve ve et kuyrukları” sayesinde ihtiyaçlarını alabiliyor.

Türkiye’de “hayvancılığın kalbi” olarak bilinen Erzurum’dan gelen görüntüler “pes” dedirtti. Erzurum’da vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ve yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüğü’ne ait satış mağazasından ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta bulunan vatandaşlar, kasaptaki fiyatlara güç yetiremediklerinden “ucuz et kuyruğuna” girdiklerini söylediler.

sira-gelirse-ucuz-et-alacaklar-3.jpg

Bir zamanların tarım ve hayvancılıkta “kendine yeten ülkesi” Türkiye’de, vatandaş artık “ucuz sebze meyve ve et kuyrukları” sayesinde ihtiyaçlarını alabiliyor. Bu manzara, “hayvancılığın kalbi” olarak bilinen Doğu Anadolu’da da görülebiliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan ayı öncesi Yakutiye ilçesindeki et ve süt satış mağazası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa girenler, ucuz et alabilmek için saatlerce bekledi. Yaklaşık 100 metreyi bulan kuyrukta polisler ise vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uymaları için sık sık uyarılarda bulundu.

“KASAPLARDA PAHALI OLDUĞU İÇİN…”

Maskelerini takarak sıraya giren vatandaşlar kurum yetkililerinin kontrolüyle içeriye 5’er kişilik gruplar halinde alındı. Mağazada, kıymanın kilosu 37 lira, kuşbaşının 40 lira, biftek 49 lira, pastırma 88 lira 50 kuruş ve sucuğun kilosu ise 45 liradan satıldı. Kasaplarda pahalı olduğu için Et ve Süt Kurumu’ndan et almayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, satış mağazası sayısının artırılmasını istedi. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.