Gaziantep Valiliği’nden DEVA Partisine yazılı cevap

Gaziantep Valiliği’nden DEVA Partisine yazılı cevap

"DEVA Partisi’nin Gaziantep’te düzenleyeceği mitingin yerinin değiştirildiği iddialarına yazılı açıklamayla cevap veren Gaziantep Valiliği, miting alanı için Demokrasi Meydanına izin verildiğine dair basın yansıyan belge fotoğraflarının gerçeği yansıtmadı

Gaziantep Valiliği Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Gaziantep’te yapacağı mitingin yerinin değiştirildiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

DEVA Partisi’nin Gaziantep’te 21 Mayıs’ta yapmayı planladığı miting alanının yerine Valilik tarafından önce onay verildi ardından ise bu karar iptal edildi. Karara tepki gösteren Genel Başkan Ali Babacan, “Gaziantep mitingini Kalealtı’nda yapacağız. Bu alan yasağına en güzel cevabı Gaziantep verecek. Gaziantep’in her yeri bizim için Demokrasi Meydanı’dır” demişti.

DEVA Partisi ile Genel Başkan Ali Babacan’ın iddialarına ilişkin açıklama yapma ihtiyacı doğduğu belirtilen yazılı açıklamada, açık yer toplantı alanlarının

“Demokrasi meydanı talebi uygun bulunmadı”

Açık yer toplanma alanı olarak Çakmak Mahallesi’ndeki Tur Otobüsleri Park Alanı belirlendiği ve valiliğin sitesinden ilan edildiği aktarılan açıklamada, “Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 29.04.2022 tarihinde yapmış olduğu bahse konu açık hava mitingi başvurusu da bu minvalde değerlendirilerek 05.05 2022 tarihinde kendilerine durumu açıklayan resmi cevabi yazı tebliğ edilmiştir. 05.05.2022 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda miting yapılması istemi ile ilgili verilen Etkinlik Bildirimi Yazısına da talebin uygun bulunmadığına dair cevap verilmiştir. 10.05.2022 tarihinde bahse konu siyasi parti tekrar Şehitkamil İlçesi Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı’nda açık yer toplantısı yapmak üzere Etkinlik Bildirimi yazısı göndermiş ve istek 11.05.2022 tarihli Valilik Makam Olur’u ile uygun bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

“Onay verildiğine dair belge gerçeği yansıtmıyor”

15 Temmuz Demokrasi Meydanının sadece seçim dönemlerinde siyasi parti başkanları tarafından kullanıldığı aktarılan açıklamada, “İddialara konu edilen ve Onay verildiğine dair basına yansıyan belge fotoğrafları gerçeği yansıtmamakta olup, söz konusu belge fotoğrafları ile ilgili “Evrakta Sahtecilik”suçundan suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.