Gaziantep’te Kobani olaylarında 7 kişiye müebbet hapis...

Gaziantep’te Kobani olaylarında 7 kişiye müebbet hapis...

"Gaziantep'te 5 kişinin yaşamını yitirdiği 6-8 Ekim Kobanê protestolarına ilişkin açılan davada, 7 kişiye müebbet hapis cezası verildi."

 6-8 Ekim protestolarında Antep'te yaşamını yitiren 5 kişi ile yaralan 42 kişiye ilişkin açılan davanın karar duruşması görüldü. Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 kişi hakkında açılan davanın 5 Ocak’ta görülen karar duruşmasında, 7 kişiye "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan müebbet hapis ve 3 ayrı suçtan toplam 3 yıl 6 ay 14'er gün hapis cezası verildi.

Tutuklunun olmadığı dosyanın duruşmasına, Ayhan Işık ile avukatı katılırken, diğer sanıklar katılmadı. Duruşmada Işık ve diğer sanık avukatları beraat talebinde bulundu.

Savcının ceza talebini tekrarladığı duruşmada kararını açıklayan mahkeme, kardeş ve amca çocukları olan Ayhan, İmam, İbrahim, Mehmet ve Muhittin Işık ile Mehmet Caymaz ve İzzet Nas'a "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Aynı sanıklara ayrıca "görevli memura görevini yaptırmamak için direnme", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçlarından toplam 3 yıl 6 ay 14'er gün hapis cezası verildi.

Haklarında mahkumiyet kararı verilen 7 sanık hakkında tutuklama kararı verilirken, duruşmaya katılan Ayhan Işık tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı dosyadaki N.Ü, A.I. ve A.K.'nin ise beraatına karar verildi.

Kaynak: gaziantephaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.