İYİ Parti’ye KURT Vekil

İYİ Parti’ye KURT Vekil

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili aday adayları içinde Türkiye’nin yakından tanıdığı isim Akademisyen Prof. Dr. Yavuz Kurt’un Gaziantep’ten ilk sırada aday gösterilmesi bekleniyor.

53 kişilik aday listesinden en şanslı isim olarak görülen Prof. Dr. Yavuz Kurt’a ilgi büyük oldu.

İLK SIRADA OLACAK MI?

Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Gaziantepli akademisyenin siyasette temsil yeteneğinin yüksek olduğu ve Gaziantep Milletvekili adayı olarak ilk sırada yer alacağı İYİ Parti kulislerinden konuşulmaya başlandı.

GAZİANTEP AŞIĞI

28. Dönem Milletvekilliği için müracaatını memleketi Gaziantep’ten yapan Prof. Dr. Yavuz Kurt’un kentte akademik, siyasi, iş insanı ve esnaf çevrelerinden büyük destek aldığı gözlendi. Akedamisyen Kurt’un doktor olması nedeniyle binlerce hastasının da Gaziantep’te siyasi olarak destek mesajları verdiği görüldü.

AKADEMİK GEÇMİŞ

İYİ Parti Genel Merkezi’nin Gaziantep’ten müracaat eden 3 eski Milletvekili, MHP kökenli adaylar ve kadın adaylar arasında seçim yaparken akademik geçmişe de önem vereceği bildirildi. Gaziantep’ten müracaat eden Milletvekili aday adayları arasında Prof. Dr. Yavuz Kurt’un akademik geçmişi ilk sıralarda aday gösterilmesi için yüksek şansı olduğunu ortaya çıkardı.

EN ŞANSLI İSİM

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi siyasi partiler kesin aday listelerini YSK’ya 9 Nisan 2023 tarihinde verecek. İYİ Parti Genel Merkezi’nin Gaziantep adayları için sıkı bir çalışma yaptığı gözlenirken, aday adaylarının, akademik geçmiş, tanınırlık oranı, kent ilişkileri ve vatandaşla olan diyaloğunun dikkate alınacağı öğrenildi. Bu özelliklerle Prof. Dr. Yavuz Kurt’un listede en şanslı isim olduğu siyasi kulislerden gelen bilgiler arasında yer aldı.

PROF. DR. YAVUZ KURT KİMDİR?

1969 Gaziantep doğumlu. Gaziantep Anadolu Lisesi’nden 1987 yılında üçüncülükle mezun oldu. 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 2001 yılında İstanbul’da GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde Uzmanlık Eğitimini tamamladı. Aynı klinikte 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent, 2012 yılında Cerrahi Onkoloji Uzmanı ve 2013 yılında da Genel Cerrahi Profesörü oldu. Norveç’te Haukeland Üniversitesi Tıp Fakültesi Meme ve Endokrin Cerrahi Departmanında Prof. Dr. Jan Eric Varhaug ile çalıştı.

BİLİME IŞIK TUTTU

Meme kanseri ve endokrin cerrahisi (tiroid, paratiroid, adrenal bez hastalıkları) özel ilgi alanlarıdır. Erken evre meme kanseri hastalarının cerrahi tedavisinde çığır açan sentinal lenf nodu biyopsisi yöntemini çalıştığı klinikte ilk defa uygulamaya koydu. Dr. Michel Gagner’in 90’lı yıllarda tarif ettiği laparoskopik adrenalektomi (kapalı yöntemle böbrek üstü bezinin çıkarılması) ameliyatını kendi kliniğinde ilk kez 2005 yılında, ayrıca laparoskopik splenektomi (kapalı yöntemle dalağın çıkarılması) ameliyatını da kliniğinde ilk olarak uyguladı.

GATA’DA GÖREV YAPTI

GATA ve Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra İstanbul’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2016 yılından itibaren Genel Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak üç yılı aşkın görev yaptı. 2020 yılında kendi isteği ile emekli oldu. Emekli olduktan sonra kurulduğu andan itibaren gönül verdiği İYİ Parti'ye üye oldu.

BİNLERCE HASTAYA BAKTI

Yurtdışı ve yurtiçi hakemli dergilerde 70 bilimsel makalesi, yurtdışı ve yurtiçi kongrelerde 100’ün üzerinde bildirisi yayımlanan Prof. Dr. Yavuz Kurt, halen İstanbul Kadıköy'de özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.
Evli ve iki çocuğu olan Prof. Dr. Yavuz Kurt İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.