Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

"DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya son günlerde artan elektrik kesintileriyle ilgili çözüm önerilerinde bulundu."

Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yerel yöneticilerin dağıtım şirketi yetkililerine yönelik ikazda bulunma yönteminin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Kaya somut öneriler sundu.

“Yaşanan elektrik kesintilerinin tekrarlanmaması ve sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşması için yerel yöneticilere bazı tavsiyelerimiz var” diyen Kaya, “öncelikli olarak Gaziantep Valiliğimiz bünyesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Elektrik Mühendisleri Odası temsilcilerden oluşan Elektrik Sorun Tespit ve Yatırım Koordinasyon Birimi oluşturulmalıdır. Bu birimde sorunların yoğunlaştığı alanlar öncelikle belirlenmelidir.” Diye konuştu.

Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

Enerji nakil hatlarının mülkiyetinin kamuda olup dağıtım şirketinin kiracı durumunda olduğunu vurgulayan Kaya enerji nakil hatlarına ilişkin kamu tarafından belirlenen yatırım bütçesinin dağıtım şirketi tarafından blok olarak kullanılıp kullanılmadığı bütçenin kullanımında göreceli daha fazla iş yükü oluşturan alanlara mı yoksa pratik harcama yapılabilecek alanlara mı yönlendirildiğinin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, “yatırım bütçesinin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ilkesine uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili kamu denetim mekanizmaları harekete geçirilmeden sorunun çözülmesi zor görünüyor” dedi.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Hemşehrilerimizin yaşadığı kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünde dağıtım şirketinde meydana gelen gecikmelerin ihmale mi dayalı olduğu yoksa dağıtım şirketinin yönetim modelinden mi kaynaklandığı detaylı olarak incelenmelidir.

Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği hükümlerinin etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı, dağıtım şirketinin yeteri kadar denetime tabi tutulup tutulmadığı incelenmelidir. 

Ayrıca Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği’nin tüketici durumunda olan vatandaşlarımıza tanıdığı yasal haklar konusunda, hemşehrilerimizin farkındalığını arttırmak için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. “ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.