AKP’li başkan istifa etti

AKP’li başkan istifa etti

Rüşvetle gündeme gelen AKP Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür istifa etti.

İhaleler karşılığında rüşvet aldığıyla ilgili iddialar gündeme gelen AKP Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, partisindeki görevinden istifa etti.

Hakkari ve ilçelerinde, AKP'li yöneticilerin aldığı rüşvet ve ihalelerdeki yolsuzluklarına dair ortaya çıkan ses kaydı tartışma oluşturmuştu. Yüksekova İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Can'a ait olduğu iddia edilen 2 ayrı ses kaydında, AKP Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ve iş adamı N.S.’nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin ihalelerde ve atamalarda rüşvet alıp verdikleri anlatılıyordu. Söz konusu durum, AKP'li Gür'ün, ses kayıtlarını yayan kişiler hakkında yaptığı şikayet sonrası gündeme gelmişti. Gür'ün ses kayıtları Mezopotamya Ajansı tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

AKP Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, partisinin 7’nci Olağan Kongresi’ni gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

Gür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

" Ak Parti Genel Merkez Başkanlığımız ile gerçekleştirdiğimiz istişareler neticesinde aday olmama kararı almış bulunmaktayım. Kongrede mesuliyeti başka bir dava arkadaşıma devredeceğim. İlk günkü aşk ile şuurumuza bağlı kalarak Hakkari’mizde partimizin başarısı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimizin umudu, mazlumların gür sesi ve devletimizin başkanı, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımıza canı gönülden devam edeceğiz. Girdiğimiz genel ve yerel seçimlerde teşkilatımızla birlikte alnımızın akıyla çıktık. Hakkarili hemşerilerimizle her daim yürek yüreğe istişareler edip onları dinledik"

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.