Ankara- Şam görüşmesi çok yakın!

Ankara- Şam görüşmesi çok yakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ermenistan ve BAE ile normalleşme adımından sonra, Suriye ile istihbarat seviyesinde yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Çok yakında üst düzey görüşmeler yapılacak.

2016’dan beri herkesle kavgalı olan AK Parti iktidarı, son bir yıldan beri yeni bir dış politika uygulamaya başladı.

BAE’den sonra Mısır, Suudi Arabistan, İsrail ve Suriye ile de üst düzey görüşmeler planlanıyor.

Uzun bir süredir diplomatik ilişkilerin durdurulduğu Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail gibi ülkelerle yeniden görüşülmeye, anlaşmalar imzalanmaya başlandı.

Türk ve Esad rejimi yetkililerinin Rusya’nın aracılığında Ürdün-Akabe’de istihbarat yetkililerinin katılımı başlayan görüşme trafiğinde sona gelindi.

Taraflar arasında son olarak Lazkiye Hmeymim, Lübnan, Irak ve Fırat Kalkanı bölgelerinde istihbarat ve askerî bürokrat düzeyinde gerçekleşen temaslar Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de katılması ile yeni bir boyut kazandı.

Esad yönetimi ile doğrudan askeri temas bulunmazsa da Askeri konularda koordinasyon Rusya üzerinden yürütüldüğü belirtilmişti.

Suriye ile son görüşmelerde terör örgütü PKK'ya karşı ortak operasyon, Türk askerinin Suriye’den çekilmesi, Halep'in imarı, mültecilerin evlerine dönüşü ve sınır kapılarının açılması konuşuldu.

Hatırlanacağı gibi, 17 Astana formatındaki Suriye görüşmeleri sonrası Rusya temsilcisi, Türkiye’nin en kısa zamanda Suriye’deki askerlerini çekme sözü verdi demişti.

Önümüzdeki süreçte görüşmeler daha da kapsamlı bir hale gelip sonrasında tıpkı BAE’deki gibi bir sürecin işleyeceği bakanlık hatta devlet başkanları düzeyinde görüşmeleri olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.