bozuk para satışına operasyon

bozuk para satışına operasyon

İstanbul'da tedavüldeki bozuk paraları, kilosu 70 liradan satan kişi yapılan baskında gözaltına alındı. Paraları satın aldığı belirlenen kişi de dahil olmak üzere şüphelilere, “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan işlem yapıldı.

İstanbul Beyoğlu'nda tedavüldeki bozuk paraları satan kişilere yönelik düzenlenen baskında 2 kişi gözaltına alındı.   Olay, geçtiğimiz Perşembe günü Çukur Mahallesi’nde meydana geldi.

Tedavülde olan bozuk paraların hurdacılara satıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren ilçe ekipleri, hızlı bir şekilde adrese geçerek beklemeye başladı.

Bir süre sonra işyerine gelen kişilere bozuk para satıldığından şüphelenen polis ekibi, harekete geçti.

ÇUVALLA BOZUK PARA

İşyeri sahibi Ramazan Y’nin yanına giden ekip, işyerinde bulunan çuvaldaki bozuk paraları kimden aldığını sordu.

İstanbul'da tedavüldeki bozuk para satışına baskın: Kilosu 70 lira -

KİLOSU YETMİŞ LİRA

Ramazan Y. paraları aldığı kişileri tanımadığını telefondan kendilerine ulaştıklarını ve tedavülde olan bozuk paraların da kilosunu 70 lira aldığını söyledi.

Bunun üzerine Beyoğlu polisi işyeri sahibi Ramazan Y. ve sonrada tespit ettikleri paraları alan hurdacıya getiren Meshud A’yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Emniyete götürülen şüphelilere ifadelerinin alınmasının ardından “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.